II-VI Kista AB · Publicerad 17 juni 2021

Följ med II-VI (tidigare Ascatron) på vår resa mot att omvandla elektronikindustrin med våra SiC-krafthalvledare!

För att möta den globala efterfrågan av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC), utökar vi vår R&D- och produktionsverksamhet med en erfaren applikationsingenjör, vid II-VI (tidigare Ascatron) i Kista, Stockholm. Här kommer du vara med och förändra elektronikindustrin genom att se till att våra unika kraftkomponenter har rätt specifikationer och ge support till våra kunder vid systemimplementering.

Med din kunskap om krafthalvledare och kraftelektroniksystem kommer du arbeta med modellering av applikationer och demonstration av systemprestanda. Detta för att hjälpa oss att förändra fordons-, IT- och energisektorn mot en mer hållbar framtid.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, får du arbeta på en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant. Här får du:
 • Göra skillnad! Det finns inget "så här har vi alltid gjort". I stället uppmuntrar vi innovationer och trial-and-error, och tar lärdom från varje prototyp, experiment och upptäckt.
 • Arbeta med erfarna och engagerade kollegor som samarbetar, delar med sig av sina kunskaper och stöttar varandra.
 • Implementera forskning i riktiga produkter som kommer tillverkas och säljs globalt.
 • Bidra till en mer hållbar framtid! Vår SiC-teknologi minimerar förlusterna i kraftelektroniken till elektriska fordon, solceller och industrin.
Se fler lediga tjänster hos II-VI: https://www.tng.se/ingenjorsjobb-ii-vi-stockholm/

Dina framtida arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar är att utveckla kraftelektroniska applikationer för våra SiC-komponenter. Du kommer att:
 • Ansvara för kundsupport vid systemimplementering av SiC-krafthalvledare.
 • Ta reda på våra mål-kunders krav och specifikationer.
 • Sammanställa komponentspecifikationer med datablad.
 • Vara ansvarig för modellering av komponentapplikationer och demonstration er av systemprestanda.
 • Stödja kundimplementeringar och skriva applikationsartiklar.
 • Dokumentera arbetet och skriva läges- och resultatrapporter.
 • Hålla interna och externa presentationer.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer dagligen samarbeta med ingenjörer inom design, material, tillverkning, test samt kvalitet och tillförlitlighet. Rollen innebär att du manövrerar flera projekt samtidigt och du kommer ha många externa kontakter. Förmågan att utveckla och underhålla interna och externa relationer samt delta i kunskapsöverföring inom och mellan arbetslag kommer vara av stor betydelse.

Detta är en heltidsställning och du rapporterar till gruppledaren för Device Development.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen bör du vara en driven och innovativ problemlösare med ett starkt kundfokus. Du har förmågan att samarbeta i grupp och skapa långsiktiga relationer.

Vi söker en civilingenjör i elektronik eller teknisk fysik och som har minst 10 års erfarenhet från elektronikindustrin. Dessutom har du mycket kunskap inom krafthalvledare och elektronikkretsar. Det är en fördel om du har erfarenhet inom testning av kraftkomponenter och SiC-teknologi. Rollen kräver även att du talar och skriver engelska flytande.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 aug 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Elektronik

Inga fler liknande jobb tillgängliga