If Skadeförsäkring · Publicerad 21 nov 2019

If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten var drygt 46 miljarder svenska kronor år 2018. Bolaget har cirka 5 600 anställda, totalt inom koncernen ca 6 800 anställda och ägs av finländska Sampo Abp. If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Detta söker vi
Vi söker en person till Solvens II-rapporteringsteamet inom Corporate Accounting. Huvudansvaret för enheten är den kvantitativa rapporteringen av Solvens II (QRT) till Finansinspektionen. Teamet består av 5 personer och är en del av Corporate Accounting som är totalt 15 personer och ingår i CFO organisationen. Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna.

Du blir en viktig del av den grupp som arbetar med Ifs interna och externa kvantitativa Solvens II-rapportering. Här får du möjlighet att kombinera ett utvecklingsinriktat arbete, med regelverkstolkning och framtagande, utvärdering och analys av rapporter av framförallt kvantitativ karaktär. Genom att medverka i den kvantitativa och till viss del kvalitativa rapporteringen får du också möjlighet att öka din förståelse för Ifs kapitalhantering. I arbetet kommer du att ha många kontaktytor internt inom CFO-organisationen, Risk Management, kapitalförvaltning, IT samt försäkringsverksamheten.

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen:
  • Framtagande av rapportering kvartalsvis och årsvis, såväl intern rapportering som extern rapportering till framförallt Finansinspektionen där fokus kommer att ligga på QRT-rapporterna.
  • Ansvar för processen kring rapportering av QRTer relaterat till återförsäkring.
  • Analys av balansräkningen för intern rapportering
  • Övervaka regelverksefterlevnad inom Solvens II och implementera det i rapporteringen (exempelvis implementering av årligen nya taxonomier från EIOPA)
  • Utvecklingsarbete av processen inom rapportering
  • Agera som kravställare samt vara delaktig i projekt kopplade till rapportering
  • Ad hoc-arbete och projekt inom ovan nämnda områden
Din profil
Du har en akademisk utbildning med inriktning mot redovisning. Du har några års erfarenhet från arbete på försäkringsbolag med Solvens II, från bank med Finrep/Corep eller revisionsbyrå med inriktning mot finansiella bolag. Goda kunskaper i Excel är meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du som person
Du är en kvalitetsmedveten person med förmågan att ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta för att nå gemensamma mål. Då rollen innebär många kontaktytor i organisationen, från vilka du kommer att behöva information, har du lätt för att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga. Att kunna se helheten och samband utifrån ett analytiskt perspektiv är också en egenskap du har.

If ser medarbetarnas engagemang som företagets viktigaste tillgång och de är måna om en utvecklande arbetsmiljö där alla inspireras av att bidra med sitt bästa.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar If Skadeförsäkring med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga