Infinera · Publicerad 22 sept

Infinera är inne i en spännande förändringsprocess och erbjuder en roll som redovisningschef för ett team om sex personer. Bolaget söker dig som vill axla rollen och ta helhetsansvar för redovisningen för Infinera i Sverige. Som redovisningschef i denna roll söker vi dig som trivs med och är van vid att leda och coacha. Du får energi av förändringar där du får vara delaktig i att utveckla strukturen. Du rapporterar till Finance Director i Sverige och sitter i moderna lokaler vid Liljeholmskajen. Bolaget erbjuder goda ersättningsmöjligheter.

Beskrivning av tjänsten

I rollen som redovisningschef har du det övergripande ansvaret för arbetet och personalen i redovisningsgruppen. Ansvaret innebär att:
  • Säkerställa det månatliga, kvartalsvisa och årliga resultatet
  • Säkerställa att en kvalitativ rapportering levereras i tid till ledning, styrelse och ägare, och är enligt gällande lagar och regler
  • Upprätta årsredovisning
  • Ansvara för skatter och deklarationer
  • Vara motpart till ägarbolaget i USA avseende koncernredovisningsfrågeställningar
  • Utveckla användandet av affärssystemet
  • Bidra till processutveckling och att driva projekt
  • Personalansvar för sex personer
Vem är du?

För att lyckas i rollen som redovisningschef tror vi att du har relevant akademisk examen och minst 7 års erfarenhet av arbete inom redovisning där du de senaste åren arbetat med kvalificerade redovisningsfrågor. Vidare behärskar du grundläggande koncernredovisning och det är önskvärt, inget krav, med erfarenhet av SOX och US Gaap. Du har tidigare erfarenhet av personalansvar med dokumenterat gott resultat av ditt ledarskap. Vi ser vidare att du har erfarenhet av att driva och implementera förändringsarbete, gärna i samband med ERP systembyte, erfarenhet av SAP är meriterande. Du behärskar engelska mycket väl i både tal och skrift.

Som redovisningschef på Infinera vill vi att du både har ett fokus på detaljer och kvalitet i rapporteringen samtidigt som du har en helhetssyn och är intresserad av verksamheten och kan agera proaktivt i kopplingen mellan redovisningen och verksamheten. Du är en engagerad och tydlig ledare som involverar ditt team i förändringsresan och får dem att ta ansvar och att löpande utvecklas. Du är bra på att dela med dig av dina redovisningserfarenheter och trivs med att delegera och utveckla dina medarbetare.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Infinera med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV. Följ anvisad länk. Vi önskar i denna process ditt CV och personliga brev på engelska. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi - Inköp, Management - Chef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Imagine being part of a team that is fundamentally changing the way people communicate. Utilizing our differentiated technology, we have created Intelligent Transport Networks with more speed, capacity and scalability than ever before. Imagine a world with unlimited bandwidth. The network of tomorrow will allow for content and creativity limited only by its users' imaginations. If this is something that interests you, come take a look at a team where an idea today can be set in motion tomorrow!

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget