Insamlingsstift Teach For Sweden · Publicerad 4 dec 2019

Idag får inte alla barn i Sverige välja sin egen framtid. I 2019 lämnade 15,7% av alla niondeklassare högstadiet utan godkända betyg. Av alla barn vars föräldrar inte har eftergymnasial utbildning kan var fjärde inte tar steget till gymnasiet. Totalt är det 17 600 barn som inte kunde söka sig vidare till gymnasiet. Dessa barn är mycket mer sannolikt att hamna i långtidsarbetslöshet eller utanförskap.

Teach for Swedens två-åriga ledarskapsprogram ger en oöverträffad ledarskapsutveckling och lärarexamen för akademiker som vill göra skillnad för ungdomar i skolor där behovet är som störst.

Programmet hjälper dig att bli en inspirerande ledare och en effektiv lärare. I klassrummet kommer du arbeta i en komplex miljö som kräver snabba beslut och stort ansvar. Genom hela programmet har du kontakt med en ledarutvecklare som handleder och utmanar dig i din utveckling som ledare och lärare. Detta i kombination med teoretiska universitetsstudier gör att du har maximal möjlighet att utvecklas och ger en unik erfarenhet.

Vårt erbjudande
  • Anställning på en skola med stor behov, med full lön
  • Fyra dagar som undervisande lärare och en dag betald för att utvecklas som ledare och studera.
  • Lärarexamen
  • Ledarskapsutbildning med handledning av en personlig ledarutvecklare
  • Mentorskapsprogram under år två med en ledare från näringslivet.
Vem söker vi?
Dig som är har minst 90 högskolapoäng i matematik, fysik, biologi, kemi, teknik, svenska, engelska eller svenska.

Intresserad?
Läs mer om Teach for Sweden och programmet på www.teachforsweden.se.

Har du frågor, kontakta oss på rekrytering@teachforsweden.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Teach for Sweden är en ideell, politiskt och religiöst oberoende stiftelse som vill att alla barn ska kunna välja sin egen framtid. Om alla barn får förutsättningar att lyckas i klassrummet kan ett starkt demokratiskt samhälle byggas där mångfald, kunskap och kreativitet driver Sverige framåt. Verksamheten startade 2013 och 160 har gått programmet, idag har vi 115 deltagare verksamma på skolor runt om i
Sverige.

Teach for Sweden är en del av det globala nätverket Teach for All som finns representerat i 53 länder världen över. Läs mer om Teach for Sweden på http://www.teachforsweden.se/
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Lärare

Inga fler liknande jobb tillgängliga