Installatörsföretagen · Publicerad 22 sept

Tycker du att det vore intressant att arbeta i en bransch- och arbetsgivarorganisation? Motiveras du av utveckling och förändring? Drivs du av ledarskapet och av att coacha dina medarbetare?

Då kan du vara den som Installatörsföretagen söker som ekonomichef!

Beskrivning av tjänsten

I rollen som ekonomichef ansvarar du för ekonomi och administration. Ekonomifunktionen ansvarar, motsvarande en shared service center verksamhet, för redovisningen både av bolag och ideella föreningar inom organisationen samt av ca 14 externa enheter. Du kommer att vara delaktig i ledningsgruppen och ha ett personalansvar för ca 8 personer.

Dina ansvarsområden kommer bl a att vara:
  • Utveckla och effektivisera personalen och verksamheten
  • Kvartals- och årsbokslut i bolag och föreningar
  • Övergripande ansvar för lönehanteringen
  • Budgetering och prognostisering
  • Föredragande i ekonomi för styrelse och ledningsgrupp
  • Underhålla kontakter med revisorer, banker och myndigheter
  • Verksamhetsplanering och uppföljning därav
  • Ekonomistyrning samt likviditetsplanering
  • Utvecklingsarbete i processer och arbetsflöden
  • Bistå VD med utredningar, värderingar och kalkyler i olika strategiska ärenden
Vem är du?

Du har en relevant akademisk examen och minst fem års erfarenhet av arbete inom redovisning, gärna med erfarenhet av skattefrågor, samt erfarenhet av ekonomistyrning. För att passa i rollen som ekonomichef på Installatörsföretagen tror vi att du har ett intresse för och snabbt kan sätta dig in i organisationsvärlden och dess komplexitet. Du kan trivas i en starkare företagskultur där det gäller att både ha skinn på näsan samtidigt som du på ett mer diplomatiskt sätt kan röra dig inom organisationen för att få med dig medarbetarna. Du tycker om att få möjlighet att påverka, som ekonomichef ansvarar du för att kartlägga processerna och skapa struktur i ekonomi/redovisningsprocesserna, affärssystem och närliggande processer mot IT och HR. Arbetet kommer verkligen att göra skillnad i Installatörsföretagens resa att integreras från två organisationer till en, vi tror därför att du har tidigare meriter av en organisation i förändring. Vi söker dig som har haft personalansvar och det är viktigt att du är trygg i ledarrollen genom att vara engagerad, närvarande och tydlig.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Installatörsföretagen med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV samt personliga brev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi - Inköp, Management - Chef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Innovativ teknik och komplexa kundkrav - så ser vår omvärld ut. VVS- och elteknik möts allt oftare i energieffektiva och hållbara installationer. Vårt arbete är att göra det enklare för branschens företag att följa den utvecklingen. För att stötta bransch och medlemsföretag i framtiden, och för att bli en ännu starkare röst i samhället, har Installatörsföretagen nyligen bildat Installatörsföretagen - tidigare Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen. Tillsammans representerar Installatörsföretagen idag 3 500 medlemsföretag med cirka 40 000 anställda. Medlemsföretagens intressen tillvaratas bland annat genom medlemsservice, påverkansarbete, arbetsgivarstöd samt att vi tecknar kollektivavtal med respektive facklig motpart. Installatörsföretagen ingår i Svenskt Näringsliv. Läs gärna mer på installatorsforetagen.se

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Invici