Karolinska Institutet · Publicerad Igår 00:00

På uppdrag av Karolinska Institutet söker Poolia Executive Search en presschef med övergripande uppdrag att planera, leda och genomföra strategiskt pressarbete i nära dialog med universitetsledningen. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som presschef är du en viktig nyckelperson för institutet och erbjuds ett omväxlande arbete i en utvecklande miljö med kompetenta medarbetare och gott samarbetsklimat.

Presschefen har som övergripande uppdrag att planera, leda och genomföra strategiskt pressarbete i nära dialog med universitetsledningen. Du möter själv pressen samtidigt som en viktig del av arbetet handlar om att stötta andra inom organisationen. Exempelvis har du daglig kontakt med rektor och prorektor och är ett viktigt stöd i frågor som rör media.

Utöver att besvara medias bevakning på KI finns en vision och ambition att arbetet ska vara ännu mer proaktivt än idag. En del i detta är att se möjligheter att lyfta KI via debattartiklar, krönikor och blogginlägg och på så vis arbeta framåt strategiskt. Talskrivning och framtagande av andra skriftliga underlag ingår också i presschefens uppgifter och du förutsätts vara en god skribent.

Till rollen som presschef söker vi dig som tycker att krishantering är spännande och utmanande, är lösningsorienterad, ansvarsfull, prestigelös, inlyssnande och serviceinriktad. För att lyckas i rollen behöver du dessutom ha hög social kompetens och god relationsskapande förmåga.

Utbildning/erfarenhet

Till tjänsten som presschef söks en person med:
  • Dokumenterad erfarenhet av strategiskt och operativt pressarbete inom organisationer eller myndigheter
  • Gedigen erfarenhet av att hantera kriser och kriskommunikation
  • God stilistisk förmåga
  • Högskoleutbildning med inriktning journalistik och/eller erfarenhet av nyhetsarbete i dagspress, radio eller TV
  • Dokumenterat mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande är:
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete på hög strategisk nivå nära verksamhetsledning
  • Erfarenhet från universitetsvärlden
  • Kunskap och förståelse för universitetets kärnvärden
- Kunskap om politiska beslutsprocesser, helst inom utbildnings- och forskningsområden
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Karolinska institutet, nedan kallat KI, är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står KI för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid KI mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

KI arbetar systematiskt för att sprida den kunskap som skapas vid lärosätet till såväl allmänhet, som till offentlig och privat sektor. Massmedierna har blivit en allt viktigare kanal för extern kommunikation, primärt för spridning av forskningsresultat. Samtidigt ökar omvärldens intresse för KI och därmed nyhetsmediernas bevakning.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Rickard Thorgren
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga