Karolinska Universitetssjukhuset · Publicerad 9 juli

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete.

Vi erbjuder
Ett spännande och utmanande arbete med mycket eget ansvar och en unik möjlighet att göra skillnad. Du kommer att vara djupt delaktig i arbetet med den komplexa transformation som Karolinska och vårt tema genomgår. Vi har kommit en bra bit på väg, men det finns mycket kvar att göra för att stödja våra verksamheter i förändringen.

Om tjänsten
Det ligger stort fokus på strategiska processer, förändringsledning och stöd kring operationalisering av verksamhetsmodellen. Det kan innebära både operativt stöd i mindre team till strategiskt stöd till vår ledningsgrupp. Du kommer att arbeta nära vår operativa chef och agera både som strategiskt bollplank och stödja med diskussions- och beslutsunderlag till ledningsgruppen för de områden som operativa chefen ansvarar för. I tjänsten ingår även att ta fram underlag för uppföljning som stöd till operativ chef och temats ledningsgrupp.

Arbetet innebär mycket kontakt med framförallt verksamhetsutvecklare, patient- och funktionsområdeschefer samt våra patientflödes- och funktionsenhetschefer för att stödja dem i förändringsledning samt att utmana vad gäller tex patientrelevanta utfallsmått och förbättringsarbeten. Det omfattar även stöd och coachning i förändringsledning, facilitering av workshops, identifiera förbättringsmöjligheter, men även vad gäller arbetet kring styrning och uppföljning, t.ex. processtyrning och styrkort. Rollen kommer också innebära att man vid behov leder strategiska projekt inom tex produktion, tillgänglighet eller patientsäkerhet.

Vi söker
Du har erfarenhet av att leda eller stödja ledare och ledningsgrupper i strategiska diskussioner och vägval. Du har även dokumenterad erfarenhet av att arbeta med förändringsledning i komplexa miljöer samt är bekväm med att axla rollen som projektledare. Du har erfarenhet av att göra skillnad genom kvalitetsarbete eller verksamhetsutveckling och du är väl bevandrad i olika metodiker från dessa kompetensområden

Personliga egenskaper:
Du tycker om att jobba i team och är har förmåga att bygga relationer. Du är en bra kommunikatör och har en förmåga att leda/coacha andra människor.

Du är bra på att samarbeta på olika nivåer i organisationen samt har en utpräglat god förmåga att hantera åsiktsskillnader och se vikten av att skapa ett gott, öppet och konstruktivt klimat.

Du har ett analytiskt angreppssätt och en förmåga att identifiera den strategiska dimensionen i frågeställningar.

Flexibilitet är en central egenskap för att kunna stödja olika roller i den omfattande transformation vi befinner oss i.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Relevant högskoleutbildning som civilingenjör, sjuksköterska, läkare, civilekonom eller motsvarande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

När du sökt tjänsten kommer du att få en testlänk. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. Vi kommer sedan löpande att kalla till intervjuer.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet. www.karolinska.se
+ Läs mer om företaget