Karolinska universitetssjukhuset · Publicerad 27 sept

Gillar du förändringsarbete - då ska du arbeta med oss just nu!

HR-avdelningen vid Karolinska Universitetssjukhuset har ansvaret för övergripande strategiska HR-frågor och arbetet sker både centralt och verksamhetsnära. HR-avdelningen har cirka 110 medarbetare varav dryga hälften har en verksamhetsnära placering. Allt HR-arbete skall präglas av sjukhusets övergripande strategier för att ständigt utveckla våra verksamheter och utgå ifrån sjukhusets värderingar ansvar, helhetssyn och medmänsklighet.

Vi behöver förstärka HR-organisationen med nya medarbetare med placering inom verksamhetsnära staber. Vi söker därför dig som är engagerad, modig och effektiv och som vill vara med och utveckla HR-arbetet inom Karolinska!

Arbetsuppgifter

I din roll som HR-partner kommer Du att arbeta konsultativt med verksamhetsnära stöd till chefer, inkluderande såväl strategiska som operativa personalfrågor.

I rollen ingår att bidra i verksamhetsnära ledningsgrupper med HR-perspektivet. Du arbetar bl.a. med avtal, arbetsrätt och samverkansfrågor, kompetensförsörjning, personalekonomi, arbetsmiljö, personal- och organisationsutveckling samt förändringsarbete. Du har även möjlighet att i din roll som HR-partner ingå i olika sjukhusövergripande projekt och arbetsgrupper.

Karolinska befinner sig i ett spännande förändringsskede och inom HR arbetar vi aktivt med utvecklings- och förbättringsfrågor. Vi är delaktiga i olika processer inför flytten till Nya Karolinska samt införandet av en ny verksamhetsmodell. Vi erbjuder dig möjligheten att vara med i denna spännande förändrings- och utvecklingsresa.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker en person som är trygg i sig själv och sin kompetens. För att lyckas i rollen som HR-partner har du:
  • Akademisk utbildning inom Human Resources och minst fem års erfarenhet av kvalificerat, verksamhetsnära HR-stöd till chefer
  • Erfarenhet från arbete med chefsstöd i en större organisation och/eller inom offentlig sektor
  • Driv och god vana av att arbeta proaktivt och självständigt
  • Gärna erfarenhet av ledningsgruppsarbete och egen ledarerfarenhet
  • Erfarenhet av facklig samverkan och förhandling
  • Förmåga att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt
  • En prestigelöshet och mod att pröva nya lösningar
  • Lätt för att samarbeta och skapa förtroende samt bygga effektiva nätverk
  • Hög grad av servicetänk och analytisk förmåga att se helheten
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enl överenskommelse. Tillsättning sker när vederbörliga beslut fattats.

Intervjuer kommer att hållas fortlöpande. Sista ansökningsdatum: 2016-09-25 refnr K-16-35144
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Rekryteringen hanteras av
Poolia