Konfidentiell · Publicerad 5 okt 2021

Om rollen

Som nämnt ovan står vår kund inför en otroligt spännande tid vad det gäller tillväxt och utveckling och i den starka utveckling som just nu präglar företaget kommer frågor som ledar- och kompetensförsörjning, organisation, bemanning och fackliga samverkan vara av en central betydelse. HR-ansvarigrollen är en affärsnära generalistroll, vilket innebär att du kommer att arbeta brett med konsultativt HR-stöd gentemot din affärsenhet och alla dess chefer. Som HR-ansvarig kommer du att ingå i en av våra affärsenhetens ledningsgrupp. Du rapporterar till HR-chefen i Sverige.

Exempel på arbetsuppgifter är konsultativ stöd inom:
  • Organisation och bemanning: verksamheten är personalintensiv och kontraktsportföljen förändras löpande, varför bemannings- och organisationsfrågor är ständigt aktuella.
  • Ledar- och kompetensförsörjning (ex årlig management reviewprocess, chefstillsättningar, successionsplanering)
  • Stöd i ledar- och kompetensutveckling
  • Fackliga samverkan
  • Arbetsrätt och kollektivavtalsfrågor (ett antal olika kollektivavtal)
  • Lön- och förmånsfrågor (ex lönerevisioner, lönekartläggning, marknadslönundersökningar)
  • Parallellt i rollen driver/deltar man i utvecklingsprojekt inom ex. HR i Sverige, inom affärsenheten eller tillsammans med andra HR-kollegor i koncernen.
Vem är du?

Vi ser att du har en utbildning inom Personal och Arbetsliv, Beteendevetenskap eller motsvarade utbildning och besitter en bred HR-bakgrund med minst 4-6 års erfarenhet av självgående operativt som strategiskt arbete. I din tidigare roll får du gärna ha arbetat inom en personalintensiv verksamhet och troligtvis har du i dina tidigare roller arbetat som HR BP eller HR Manager och nu känner att du är redo för nästa steg i din karriär.

Vi ser att du en van förhandlare och är insatt i kollektivavtal samt värnar om det fackliga samarbetet samtidigt som du har ett tydligt arbetsgivarperspektiv. Vidare tror vi att du är trygg med att navigera inom arbetsrätt och vi ser att du har erfarenhet av arbeta med ledar-/kompetensförsörjningsfrågor.

Vi ser gärna också att du har erfarenhet av både ledningsgruppsarbete och projektledning. Det är mycket meriterande om du har arbetet verksamhetsövergångar och förvärv.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid din personlighet, ditt fokus och ditt engagemang, så har du inte arbetat med alla delar ser vi till din potential! Som person hoppas och tror vi att du är en proaktiv och initiativtagande person med hög integritet och en stor affärsmässig förståelse samtidigt som du är prestigelös och ödmjuk. Vi ser också att du besitter en god kommunikativ förmåga då du kommer ha många kontaktytor runtomkring i organisationen samt att du är duktig på att samarbeta över funktioner och gränser. Att du har en förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer med såväl medarbetare, chefer och fackliga representanter ser vi som en självklarhet.

Nyfiken på att veta mer?

I denna rekrytering- Help Out samarbetar kundföretaget med oss på Wise Professionals.

Du får gärna kontakta Wise Professionals om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Barbara Lidholt (barbara.lidholt@wise.se) och Martina Kolga (martina.kolga@wise.se).

Vår tjänst Help Out innebär att vi på Wise Professionals letar, scoutar och telefonintervjuar lämpliga kandidater till rollen men kunden gör dom kompetensbaseradeintervjuerna själva.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation.

Vi går igenom ansökningarna och presenterar kandidater löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 okt 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga