Konfidentiell · Publicerad 11 juni

Till företag inom detaljhandeln söker vi en Löneansvarig. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid, under 1 år med start så snart som möjligt.

Ditt uppdrag

Till internationellt tillväxtbolag inom detaljhandeln söker vi en Löneansvarig. Här hanterar du företagets 300 svenska löner, från ax till limpa, i Visma Lön. Som löneansvarig har du en central och viktig roll i företaget där du supporterar såväl chefer som anställda i lönerelaterade frågor. Du är en del av ett HR-team och kommer, utöver att säkerställa en lönefunktion av hög kvalitet, vara delaktig i olika HR-projekt som berör lön. Här kommer du till en dynamisk arbetsmiljö hos ett spännande bolag i ständig utveckling! Exempel på arbetsuppgifter

Lönearbetet från ax till limpa, t ex:
 • Underlag till lön
 • Utläggsfrågor, tjänstledigheter samt ta fram kostnader för löner och rapportunderlag
 • Bredskapsersättning samt avvikelserapporter i Excel
 • Tidrapporter från Timer
 • Registrering av trängselskatt - bilförmåner
 • Manuella justeringar löpande under månaderna
 • Admin av lönestystem och HRIS
 • Hanteringar av försäkringar, förmånder och pension (Söderberg&Partners)
 • Årsskiftsrutiner - Kontrolluppgifter, Fora, Bonus och extrakörningar, semesterårsskifte i april
 • SCB statistik varje månad samt kontakt med myndigheter
 • Ta fram revisionsunderlag samt vara delaktig i lönerevision årligen i januari
 • Retroaktiva beräkningar, hantering av förskottssemester och förmåner - admin till portalen och registering av avdrag och tillägg
 • Ta fram anställningaavtal, arbets- och arbetsgivarintyg, UC, Visum admin
 • Lönesupport för medarbetare och chefer samt presentera och svara på frågor om lön under introdagar
Din bakgrund

Till den här rollen söker vi dig som har ett par års erfarenhet av rollen som löneadministratör och en gedigen kunskap om löneprocessen. Det är meriterande ifall du tidigare arbetat i Visma Lön men det är inte ett krav. Vi ser dock att du är systemvan och har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya system.

Som person är du lösningsorienterad, självgående och strukturerad. Du är en problemlösare som söker rätt på svaren om de inte ligger framför dig och du brinner för service och kontakten med medarbetarna. Då detta är ett internationellt bolag är det viktigt att du är bekväm med både svenska och engelska i tal och skrift.

När du blir en av oss

Som uthyrd konsult via oss på Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg och att du ska trivas i din anställning. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos oss på Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Våra värdeord - Passion, Kvalitet och Tillväxt - är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Vår kultur präglas av nyfikenhet, att vara på tå och ligga i framkant - vi kallar det att vara och agera Frontline. Vi har även flera initiativ kopplat till välgörande CSR-arbeten. Under 2018 är vi bland annat guldsponsor till Team Rynkeby God Morgon som cyklar till förmån för Barncancerfonden. Vi ser det som en perfekt match med våra värderingar om hälsa och önskan om att alla barn ska få sina drömjobb i framtiden.

Wise Professionals är en rekryteringsbyrå som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Ellen Ritzer (ellen.ritzer@wise.se , 073-521 65 25) och konsultchef Ulrica Thero (ulrica.thero@wise.se ).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
28 juni
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Löner & Förmåner

Inga fler liknande jobb tillgängliga