Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet · Publicerad 3 okt 2019

"En utmaning för dig som brinner för att coacha, stödja och utveckla Korpens verksamhet genom digitala lösningar."

Din utmaning blir att hjälpa Korpens föreningar att effektivisera och utveckla sin verksamhet med stöd av Korpens nya IT-system KIT. Genom coaching och vägledning stödjer du föreningarna i olika verksamhetsrelaterade frågor t ex IT, verksamhetsutveckling, motionsidrott, föreningskunskap, välfungerande ekonomi och administration med mera. Du ska kunna fungera som bollplank till både lokalt anställda och förtroendevalda inom Korpen i hela Sverige, och kunna coacha dessa i att se fördelarna med KIT som verksamhetsstöd och vikten av digital transformation för att stärka lokal tillväxt. En viktig uppgift blir även att identifiera och aktivt bidra till den fortsatta utvecklingen av IT-systemet utifrån ett användarperspektiv. Du kommer att behovsinventera, omvärldsbevaka, samverka med andra organisationer inom Riksidrottsförbundet och representera Korpen vid olika typer av sammankomster och möten i syfte att stödja dom lokala styrelserna i deras arbete framåt. Din uppgift blir även att delta eller leda olika utvecklings- och/eller IT relaterade projekt med koppling till föreningars verksamhet. Du kommer att utgå från vårt centrala kansli i Stockholm och tillbringa en del av din tid ute på fältet och du förväntas kunna arbeta självständigt under eget ansvar.

Din bakgrund kan vara som konsulent, verksamhetsledare/utvecklare eller liknande från idrotts-, förenings- eller organisationsvärlden eller att du har liknande erfarenhet från någon annan sektor. Vi ser gärna att du har kunskap kring olika typer av idrotter utifrån ett organisationsperspektiv. Andra erfarenheter som är meriterande är arbete med idrotts- eller hälsoinriktning, kontaktskapande arbete och uppsökande verksamhet liksom styrelsearbete och projektledning. Du ska ha ett stort intresse för IT-stöd och digitala lösningar för att effektivisera en verksamhet. Du pratar och skriver flytande svenska och vi ser gärna att du har någon form av utbildning inom IT, pedagogik, organisationsteori, beteendevetenskap, sport management, idrottspedagogik, hälsopedagogik eller motsvarande erfarenheter från arbetslivet. Du känner väl igen dig i vår värdegrund Glädje, Gemenskap och Alla är välkomna.

Vi erbjuder en mycket spännande utmaning för rätt person där du får vara med om att hjälpa våra föreningar att effektivisera och utveckla en av Sveriges roligaste idrottsförbund, med stöd av KIT, Korpens nya IT system. Du får arbeta fritt under eget ansvar med att nätverka och utveckla Korpens verksamhet både lokalt och nationellt. Du får också stor möjlighet till spännande möten med andra människor och får bidra till att fler ska upptäcka att det är roligare, enklare och mer tillgängligt att motionera tillsammans.

Du som person har ett stort intresse för idrott, god förståelse kring IT frågor och hur en föreningsverksamhet fungerar. Du lyssnar på andra människors behov och kan ta fram anpassade lösningar. Du älskar att nätverka och knyta kontakter samt att informera och coacha andra. Som person trivs du med att arbeta i en idéburen organisation där medlemsnyttan är fokus. Att vara självgående med planeringsförmåga, vara social och ha en viss pedagogisk läggning är andra viktiga egenskaper hos dig som gör att du kommer att lyckas i den här tjänsten.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under 1 år med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV via www.mercuriurval.se (ref nr SE-13875) senast den 22 oktober 2019. Vi träffar kandidater löpande så tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För eventuella frågor kontakta ansvarig konsult hos Mercuri Urval, som är vår samarbetspartner i denna rekrytering, Mats Wärnling tel 0709-85 63 63.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Korpen - bäst på motion inom svensk idrott! Idrottsrörelsen är inne i en förändringsresa mot en nyfiken och inkluderande idrott där fokus på utveckling gör att fler blir motiverade att hålla igång hela livet. Korpen, Sveriges första specialist på bredd- och motionsidrott, är en viktig aktör för att uppnå detta. Ingen idrottsorganisation i Sverige erbjuder så många och roliga motionsformer! Korpen riks har sitt huvudkontor på Idrottens Hus i Stockholm, omsätter cirka 30 miljoner kronor och har idag 18 anställda. Läs mer om oss på www.korpen.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga