Kulturhuset Stadsteatern · Publicerad 13 juli 2020

Rollen
Som HR-chef på Kulturhuset Stadsteatern deltar du i den strategiska utvecklingen inom organisationen med fokus på HR-området. Du leder och fördelar HR-arbetet och ansvarar för att planera, vidareutveckla och förankra funktionens processer i organisationen. Att skapa förutsättningar för att det långsiktiga HR-arbetet ger god beredskap för framtida utmaningar blir naturligtvis en viktig del. Utveckling av chefer, medarbetare och en hållbar arbetsmiljö liksom en välfungerande internkommunikation är ytterligare ansvarsområden för rollen. Som HR-chef i huset blir du den kulturbärare och den kugge som ansvarar för en samtida, hållbar personalpolitik som följer husets kultur & värderingar.

HR-chefen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Kulturhuset Stadsteaterns VD, Jesper Larsson

Vad vi tänker om dig
Du är en trygg och balanserad person och liksom vi, öppen och generös. En kommunikativ ledare med förmåga att aktivt initiera och driva utvecklings- och förändringsarbete.

Dina ledaregenskaper präglas av mod, handlingskraft och omtanke. Ett intresse och engagemang för verksamheten samt förståelse för såväl den konstnärliga processen som organisationens behov av praktisk styrning är en förutsättning. Förutom att leda och planera det strategiska och operativa HR-arbetet, ligger även ansvar för internkommunikation i rollen. Därför behöver du vara kommunikativ, tydlig, lyhörd och en god pedagog.

På det mer formella planet ser vi att du har en akademisk utbildning inom HR/Personal eller motsvarande. En gedigen ledarerfarenhet inom HR samt erfarenhet från politiskt styrd organisation, gärna inom kultursektorn eller liknande.

Om Kulturhuset Stadsteatern
Att med kulturens hjälp förstå vår samtid och vår historia har alltid varit viktigt. Kulturhuset Stadsteaterns uppdrag att bygga broar och skapa möten är nu mer angeläget än någonsin. Huset är en unik plats för kulturevenemang men också ett viktigt rum för samtal och reflektion kring samtiden och vår tids frågor. Ett brett spektrum av samtal, debatter, föreställningar, utställningar och evenemang i olika genrer pågår året runt.

Stockholms stadsteater AB engagerar ungefär 450 årsverken och skriver runt 1000 kontrolluppgifter under ett år samt omsätter ca 550 mkr. Totalt disponerar bolaget ca 40 000 kvadratmeter i det av Peter Celsing ritade huset som 2014 firade 40-års jubileum. Efter 18 månaders renovering öppnas huset igen för besökare i september.

Vill du veta mer?

Klicka här!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Esborn & Jan Rosing på maria.esborn@wise.se & jan.rosing@wise.se Vi kommer att påbörja urvalsarbetet 2020-08-10.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef

Inga fler liknande jobb tillgängliga