Kungl. Vetenskapsakademien · Publicerad 14 okt

KUNGL. VETENSKAPSAKADEMIEN stiftades år 1739 och är en oberoende, privat organisation, vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande isamhället. Akademien tar särskilt ansvar för naturvetenskap och matematik, men strävar i sitt arbete efter att öka utbytet mellan olika discipliner.

Trivs du i en akademisk miljö och har ett intresse för administration?

Nu söker vi en prisadministratör till Kungl. Vetenskapsakademien.


Tjänsten
Genom ett samarbete med Sjöbergstiftelsen kommer Vetenskapsakademien årligen att utse mottagare av Sjöbergpriset, som ska gå till en framstående cancerforskare eller grupp av cancerforskare. Prissumman är i dagens läge bestämd att omfatta en miljon US dollar, varav merparten är öronmärkt för fortsatt forskning. I rollen som prisadministratör för Sjöbergpriset har du huvudansvaret för det administrativa arbetet med Sjöbergpriset. Du är också klassekreterare i en av akademiens klasser. Organisatoriskt tillhör du personalen på kansliet och rapporterar till verksamhetschefen. Arbetsplatsen är belägen i Frescati, nära T-banestation Universitetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Administration kring nomineringar och utvärderingar
  • Skriva kallelser och protokoll
  • Arkivering
  • Organisera resor och boende
  • Praktiska göromål i samband med genomförande av möten och arrangemang
Kvalifikationer
  • Forskarutbildning inom naturvetenskap, helst Life Science-området
  • Några års erfarenhet av administrativt arbete, gärna i en akademisk miljö
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Relevanta IT-kunskaper (Office-paketet, web-publicering)
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en god administratör, har sinne för detaljer, är en utförare och kan ta egna initiativ, samtidigt som du har lätt att samarbeta på alla nivåer i organisationen. Som person är du strukturerad och har en mycket god servicekänsla. För att trivas i den akademiska världen är det viktigt att du är en stabil person med integritet.

Kungl. Vetenskapsakademien erbjuder ett självständigt arbete i en miljö där unika forskningsfrågor ständigt är på agendan.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla ett personligt brev och ditt CV, senast 7/11. Intervjuer och urval sker löpande. Märk din ansökan med Prisadministratör och skicka per E-mail; zlatko@tresurs.se.

Har du frågor är du välkommen att ringa 08-744 16 60 och tala med Zlatko Kotevski på Tresurs Företagsutveckling, som hjälper oss med rekryteringen.

Du kan också tala med akademiråd (verksamhetschef) Per Hedenqvist, tfn: 08-673 95 95. Fackliga kontaktpersoner är Magnus Lundgren (SACO), tfn: 08-673 95 25 och Peter Jacobsson (ST), tfn: 08-673 97 92.

Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning. 100 % tjänstgöringsgrad.
Tillträde snarast, dock senast 1 februari 2017.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Kungl. Vetenskapsakademien tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga