Kunskapsskolan i Sverige AB · Publicerad 27 dec

Löneavdelningen är inne i en utvecklande fas där du kommer att få möjlighet att ta en spännande ny roll hos oss. Din framtida arbetsgrupp består idag utav 3 medarbetare och du kommer att rapportera till HR chefen. Hos oss är det viktigt med en öppen dialog och vi ser att det är en viktig förutsättning för ett bra samarbete. Förväntningar på dig kommer att vara att du är en aktiv medarbetare som trivs med att arbeta med människor, du är ödmjuk men kan också driva arbetet för din avdelning.

Vad ska du göra?

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
  • Att ha fullt personalansvar för löneteamet. Du leder och motiverar teamet och utvecklar medarbetarna. Du ansvarar för medarbetarsamtal och lönesättning.
  • Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara delaktig i det operativa arbetet med att sätta rutiner, policys och processer
  • Driva förändringsarbete och arbeta strategiskt framåt
  • Driva projektet med att upphandla lönesystem samt vara systemägare efter implementeringen
  • Hålla i introduktionsutbildningar för våra rektorer och stötta våra 36 skolor i lönerelaterade frågor
  • Omvärldsbevaka kring vad som händer inom löneområdet och implementera ny lagstiftning etc.
Vem är du?

Du har sedan tidigare arbetat som lönechef eller teamledare och du har god kunskap inom löneområdet med erfarenhet från hela lönekedjan. Vi ser att du har en god förståelse för flödena gentemot både HR och ekonomi då du kommer att ha ett nära samarbete med båda avdelningarna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och kunskaper inom redovisning. Då vi precis går in i skedet med att upphandla lönesystem ser vi att du har ett stort systemintresse och erfarenhet från flera olika lönesystem.

I en värld som förändras i snabb takt behöver även skolan utvecklas och våga tänka nytt, därför söker vi dig som har en förmåga att framgångsrikt kunna ändra ditt beteende för att uppnå mål och lösa problem. Du har en förmåga att etablera trovärdighet och förtroende inom organisationen och du har en hög servicenivå.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016. Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ulrika Franzén Körlof (ulrika.franzen-korlof@wise.se). Annonsen kommer att ligga ute till och med den 24 januari 2019 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande men vi kommer att han ett uppehåll under julledigheten.
+ Läs mer om jobbet