Länsförsäkringar Bank · Publicerad 10 maj 2019

Din utmaning

I din utmaning ingår ett ständigt lärande om bankens verksamhet, vi ser att du som söker redan har goda kunskaper om de finansiella marknaderna och utmaningen i denna roll kan bara begränsas av din egen ambition. Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Driva och delta i olika strategiska utvecklings- och förbättringsprojekt där din kompetens är viktig
  • Framtagande av resultatanalyser och prognoser för samtliga finansiella instrument i banken
  • Aktivt arbete med att förbättra och vidareutveckla affärsuppföljningen inom finansavdelningen
  • Arbeta tillsammans med ekonomifunktionen kring redovisning av finansiella instrument
Din bakgrund

För att lyckas i denna roll har du ett engagerat och aktivt förhållningsätt till ditt arbete som grundar sig i intresse och kunskap om bank- och finansverksamhet. Vi ser gärna att du som söker uppfyller nedan kriterier:
  • Civilekonom eller motsvarande utbildning
  • Minst fem års relevant erfarenhet från bank eller liknande finansiell verksamhet alternativt med bakgrund från någon av de större revisonsbyråerna
  • Förståelse för de finansiella marknaderna och goda kunskaper om finansiella instrument
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska
Som person är du en driven lagspelare med god analytisk förmåga. Du är lösningsorienterad och självgående med stort engagemang och affärsmässighet.

Om företaget

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag. Bolagen äger gemensamt Länsförsäkringar AB med lokaler på Gärdet i Stockholm. Länsförsäkringar AB med dotterbolag har länsförsäkringsbolagens uppdrag att driva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och sköta service på områden som ger skalfördelar och effektivitet. Vår organisation har satt en tydlig prägel på oss. I allt från hur vi prioriterar det dagliga arbetet och hur vi förvaltar våra kunders pengar - till hur vi samverkar i grupp och hur vi utvecklas som individer. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. #LI-DNI
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi söker nu en Business Controller till den växande och kundägda banken Länsförsäkringar Bank, en bank som ständigt ligger toppnoterad i kundnöjdhetsindex. Här får du arbeta i en bred och utmanande strategisk roll med resultatanalyser och prognoser för samtliga av bankens finansiella instrument, samt vara drivande i utvecklingsprojekt för verksamheten framåt. Tjänsten rapporterar till Head of Business Control och är centralt placerad på LFABs huvudkontor vid Gärdet i Stockholm.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 juni 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga