LKAB · Publicerad 29 okt 2021

Om verksamheten

LKAB Treasury Center är en centraliserad finansfunktion som ansvarar för förvaltning av koncernens samlade finansiella tillgångar, flöden och risker samt finansiering och skuldförvaltning. Treasury Center är koncernens internbank som ger kvalificerad finansiell service till dotterbolag och interna enheter.

Rapportering och hantering av koncernens finansverksamhet, kassaflöde och marknadsprisexponeringar ingår i Treasury Centers ansvarsområde. Treasury Center ansvarar även för "Trade Finance" tjänster, fakturaförsäljningsprogram och har uppdraget som koncernens operativa kreditavdelning.

Treasury teamet består idag av nio medarbetare inom funktionerna "Front Office" - extern handel och finansiell förvaltning, "Middle/Back Office" - rapportering och betalningar samt "Financial Services" med uppdragen Intern Bank, förvaltning av pensionsmedel, kundfakturering samt kreditfunktion.

Om tjänsten

LKAB Treasury Center söker en senior handlare / förvaltare med mångårig erfarenhet av eget resultat och riskansvar. Du kommer att ansvara för egen förvaltningsportfölj, skuldportfölj och/eller egna tillgångsklasser. Du ingår i LKAB:s allokeringsteam tillsammans med Head of Treasury, Chief Dealer och Global Pension Manager.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomiområdet och som behärskar engelska väl i tal och skrift. Erfarenhet från finansverksamhet med eget resultatansvar på storföretags Treasury-avdelning, bank, fondbolag eller andra organisationer med finansiell verksamhet är ett krav. Erfarenhet av allokering mellan finansiella tillgångsslag är meriterande.

Du har förmåga att ta självständiga beslut och vana att samarbeta i ett team av specialister inom finansverksamhet. Du är ansvarstagande, affärsmässig, noggrann, analytisk, nytänkande och gillar att arbeta proaktivt. Du kommer löpande att ha externa kontakter med eget mandat att representera LKAB.

Placeringsort för tjänsten är Luleå eller Stockholm.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, senast den 15:e november. För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta Avdelningschef Per Lindqvist på 070-630 94 09. För information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51.

Fackliga kontakter:

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna - Annica Kaati, 0970-76765

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020.

LKAB ska göra den största omställningen i vår 130-åriga historia vilket kan bli den största industriinvesteringen i Sverige. I korthet ska vi sätta en ny världsstandard för gruvbrytning, producera koldioxidfri järnsvamp med vätgasteknik och utvinna kritiska mineraler ur gruvavfall. Vi ska ta ledningen i omställningen av den globala järn- och stålindustrin mot en framtid fri från koldioxidutsläpp.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "senior front office"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga