Lemminkäinen · Publicerad 30 sept

Tillväxtföretaget Lemminkäinen söker nu en Senior Business Controller till affärsområdet Beläggning. Huvuduppdraget är att analysera, följa upp resultat och bevaka lönsamheten för Lemminkäinens verksamhet inom affärsområdet. I rollen rapporterar du som en av två svenska Business Controllers i affärsområdet till controllerchefen i det finska moderbolaget, men samarbetar även nära med affärsområdeschefen, arbetscheferna samt den administrativa chefen i det svenska bolaget. Visst resande till regionkontoren runt om i Sverige samt till huvudkontoret i Finland är en del av tjänsten. Placeringsort, Solna Business Park, strax norr om Stockholm.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
  • Kontroll och granskning av affärsområdets och regionernas budgetar, uppföljning och prognoser.
  • Lönsamhetsuppföljning
  • Beslutsstöd till affärsområdeschefen och arbetscheferna i regionerna
  • Samarbete övriga controllers inom affärsområdet och företaget
  • Bollplank och diskussionspartner till verksamheten
  • Framtagning av nya KPI:er
  • Utveckling av processer och rutiner
  • Arbete med finansiella analyser och scenarion
  • Behjälplig vid anbud
  • Rapportering av affärsområdets resultat till finska moderbolaget


Kvalifikationer och erfarenhet

Du har en akademisk examen eller relevant kvalificerad yrkesutbildning samt 5-10 års erfarenhet från controllerrelaterade tjänster. Dina system- och excelkunskaper är på en hög nivå och du får gärna ha erfarenhet av liknande bransch. Det är meriterande om du har hanterat både intäkts- och kostnadssidan i affären tidigare.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Senior Business Controller på Lemminkäinen är det viktigt att du trivs att arbeta både högt och lågt. Rollen kräver att du har en hög analytisk förmåga och trivs i en föränderlig organisation. Vidare är du är utvecklingsorienterad, strukturerad och initiativrik. För att agera business partner i organisationen är det viktigt att du är har en pedagogisk läggning och att du är van att verka som en informell ledare.

Placeringsort: Stockholm

Lemminkäinen erbjuder

En utvecklande och spännande tjänst där du får möjlighet att själv att göra skillnad hos Lemminkäinen som är under mycket stark tillväxt i Sverige. Tempot kommer att vara högt, möjligheten att påverka är stor och utvecklingsmöjligheterna goda.

Om Lemminkäinen

Lemminkäinen är experter på komplexa infrastruktur- och byggnadskonstruktioner i norra Europa och ett av de största beläggningsföretagen på sin marknad. Vi tillför ny livskraft till städer genom att omforma ytor för att fylla nya behov hos invånare, företag och transportbolag i samarbete med våra kunder.

I Sverige arbetar vi över hela landet och främst med grundläggning, tunnel- och bergarbeten samt beläggning. Våra experter utvecklar hela tiden nya produkter och lösningar, vilket ger våra uppdragsgivare tillgång till den senaste och mest effektiva tekniken.

Med över hundra års erfarenhet i ryggen kan vi erbjuda genomtänkta lösningar och nya samarbetsmodeller i krävande projekt. Alla våra projekt byggs på ett säkert och hållbart sätt, med hög kvalitet och människors behov i fokus.

Tillsammans med våra kunder och 5 600 medarbetare bygger vi ett hållbart samhälle. I Sverige är vi ca.170 anställda. Koncernens nettoomsättning var år 2015 ca 20,0 miljarder SEK varav den svenska verksamheten representerade ca 1,6 miljarder SEK. Koncernens moderbolag Lemminkäinen Corporations aktier är noterade på NASDAQ OMX Nordic Exchange Helsingfors.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lemminkäinen Sverige med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 oktober 2016. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga