Lidingö stad · Publicerad 27 nov 2019

På Teknik- och fastighetsförvaltningen arbetar cirka 90 medarbetare med att förvalta och utveckla Lidingö stads gator, torg, parker, skog, fastigheter samt idrott- och friluftsanläggningar. Våra fastigheter består främst av skolor, förskolor och äldreboende. Utvecklingsenheten ansvarar för den strategiska planeringen och myndighetsutövningen på förvaltningen. Ansvaret spänner över områdena: trafik, park och natur, avfall, vatten och avlopp samt GIS

Om tjänsten

Som chef för utvecklingsenheten har du det övergripande strategiska ansvaret för Lidingös trafikplanering, planering av Lidingös grönområden, VA-försörjning samt utveckling av Lidingös avfallssystem i samarbete med SÖRAB.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Rollen innebär personal- och budgetansvar för 11 engagerade medarbetare som arbetar med att ta fram utredningar och strategiska planer över hela teknikområdet samt myndighetsutövning inom parkering och trafik. För närvarande pågår flera större utredningar inom park och trafik. Enheten arbetar även med framtagande av en trafikpolicy, VA-policy, parkprogram samt avfallsplan för att nämna några av våra intressanta projekt. I rollen ingår att vara föredragande på nämnd och vara medlem i förvaltningens ledningsgrupp. Du medverkar även i styrgrupper inom olika infrastrukturprojekt och i stadens stadsbyggnadsprojekt.
I Lidingö stad arbetar vi utifrån det utvecklande ledarskapet och som chef får du gedigen kompetensutveckling via vårt chefs- och ledarutvecklingsprogram. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap.

Vem är du?

För tjänsten ska du ha relevant akademisk utbildning och hög kompetens inom samhällsbyggnadsfrågor samt samhällsbyggnadsprocessen. Du har exempelvis arbetat som planerare, utredare eller projektledare inom trafik, VA eller stadsbyggnad. Du har chefserfarenhet och i ditt ledarskap leder, motiverar och förser du teamet med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är strukturerad, planerar och organiserar samt har ett strategiskt perspektiv. Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika former, behöver du vara en självgående och serviceinriktad person samt ha en god samarbetsförmåga.

Om verksamheten

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.
I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga