Loomis Sverige · Publicerad 11 feb

Är du en ansvarstagande person som vill växa i din kompetens inom redovisning och vill bli del av ett positivt och lättsamt redovisningsteam? Vi söker nu för Loomis Sveriges räkning en redovisningsekonom som ska tillsammans i en grupp om tre kollegor säkerställa kvalitet i reskontra, bokslut och löpande redovisning. Som redovisningsekonom kommer du att ha en nära kontakt med verksamheten och vara tillgänglig vid frågor från olika delar av organisationen.

Som redovisningsekonom kommer du få arbeta i ett dynamiskt och roligt företag med internationell närvaro. Du kommer att ha ett eget ansvar över ditt arbete och förväntas arbeta både högt och lågt. Du är självgående, kan ta initiativ och samarbeta med kollegorna inom redovisningsteamet. Som redovisningsekonom rapporterar du till Redovisningschef och sitter på vårt kontor i Rotebro, 50 meter från pendeltågsstationen.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter som redovisningsekonom:

 • Leverantörsreskontra
 • Kundreskontra
 • Anläggningsregister
 • Löpande bokföring
 • SCB rapportering
 • Avstämning av balanskonton
 • Avstämning av lönekonton
Kvalifikationer och erfarenhet

Du har en högskolebakgrund eller yrkesutbildning inom ekonomi/redovisning och minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat med löpande redovisning, kund- och/eller leverantörsreskontra. Du har god förståelse i redovisningsflödet från ax-till-limpa och har varit delaktig i bokslutsprocess. Har du tidigare arbetat i ett större tjänstebolag med stora transaktionsvolymer, inom logistik eller distribution ser vi det som meriterade. Du har tidigare haft en roll där du har behövt använda din pedagogiska förmåga i kontakt med resterande verksamhet och andra avdelningar. Det är en fördel om du har arbetat i internationella bolag tidigare med tydliga deadlines och mål. Du är trygg i att använda Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som redovisningsekonom är det viktigt att du är van att ta eget ansvar och är mån om bolagets bästa. Du kan agera på eget initiativ och kan prioritera dina arbetsinsatser när det behövs. Du föredrar och trivs bäst i företag med högt tempo, där man gärna fokuserar och arbetar bort arbetspucklar för att få en behagligare period efteråt. Loomis präglas av en internationell arbetsmiljö, vilket gör att du behöver trivas i ett företag med högt i tak och snabba puckar. Du tycker om att lösa problem och gör det helst i samverkan med dina kollegor. Vi värderar din personlighet högt och vi ser att du, precis som oss, är social och kan bidra till ett gott arbetsklimat.
 • Eftersom Loomis är en säkerhetsorganisation, ställer vi höga krav kring att du som individ inte ska ha någon koppling till ekonomiska oegentligheter innan du blir anställd hos oss.
Placeringsort: Stockholm

Om Loomis Sverige

Loomis Sverige AB är marknadsledande inom värdehantering i Sverige. Basen i vår verksamhet är att på ett tryggt, säkert, pålitligt och effektivt sätt hantera kontanter och värdeföremål som finns i samhället. Vi är ca 1000 medarbetare och finns på 12 orter runt om i landet. Loomis är en arbetsplats som eftersträvar mångfald. Koncernen Loomis AB är ett internationellt företag med huvudkontor i Stockholm och ca 400 platskontor i Europa och USA, med en omsättning på omkring 17 miljarder SEK och drygt 20 000 medarbetare i över 20 länder.


Vad kan Loomis erbjuda dig?
 • Få chansen att arbeta i ett auktoriserat säkerhetsbolag med en spännande verksamhet och med internationell prägel.
 • Att som redovisningsekonom få ha en nära relation direkt med personer ur verksamheten, utan filter.
 • En roll där du kommer kunna växa i dina redovisningskunskaper och bygga dig en stark kunskapsbas inför framtiden.


I denna rekryteringsprocess samarbetar Loomis med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge Von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom