Luftfartsverket · Publicerad 6 nov 2020

Enheten Teknikuppdrag (TU) är resursleverantör för förvaltnings- och utvecklingsuppdrag samt projekt. Enhetens uppdrag omfattar både LFVs operativa och administrativa system. Områden som TU arbetar med är bland annat tekniska utrustningar för flygtrafikledningstjänst och kommunikations-, navigations- och övervakningstjänst. Inom LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar vilket betyder att vi växer som organisation.

Vi söker nu sammanlagt två systemingenjörer inom området Nät COM som vill vara en del av vår förändringsresa inom LFV.

Din roll
Som Systemingenjör på TU arbetar du inom ett brett område med system- och förvaltningsfrågor. Du kommer att tillhöra gruppen TU COM som består av 22 medarbetare och en chef. Inom TU COM finns ett team med sju medarbetare som arbetar dedikerat med underhåll, förvaltning och utveckling av vårt nationella IP-baserade transmissionsnät, LFV ATN.

Arbetet som Systemingenjör innefattar bland annat design av nätverksförändringar kopplat till LFVs system. I detta ingår ett skapande av en struktur och planering gällande genomförande, dialog, dokumentation, leverantörsanvisningar samt bedömningar gällande safety och security. Du har kontinuerlig kontakt med verksamheten i form av exempelvis flygledare och andra systemingenjörer. Du kommer ha ett flertal kontaktytor både intern och externt, exempelvis andra myndigheter och olika leverantörer.

Vår verksamhet är spridd på flertalet orter exempelvis Arlanda, Sturup och Norrköping, vilket innebär att det i tjänsten som Systemingenjör förekommer en del resor.

Din profil
Vi söker dig som har en teknisk datautbildning, högskoleingenjörsexamen eller motsvarande med inriktning mot nätverksteknik. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta brett inom området IP-nät och kunskap inom Cisco. Vidare bör du uppskatta en roll där du stöttar våra experter inom hela OSI-modellen.

För att vara framgångsrik i rollen bör du även ha goda kunskaper inom brandvägg, routing/switching, design, multicast, MPLS och netsecurity. Du bör vara obehindrad i det svenska språket samt ha god förmåga att uttrycka dig i det engelska språket i såväl tal som skrift.

Det anses meriterande om du har erfarenhet av:
  • Cisco certifieringar
  • Arbete med security och säkerhetsfrågor
  • Goda kunskaper om flygtrafiktjänstens kommunikationstjänster
  • Goda kunskaper om flygtrafiktjänstens nationella lagar & förordningar
  • Goda kunskaper om arbete i säkerhets (tillgänglighets) kritiska nät
Som person bör du uppskatta att ha flertalet kontaktytor och arbeta i en prestigelös miljö. Du tar självständigt ansvar för och driver dina arbetsuppgifter i riktning mot uppsatta mål. Vi tror även att du som söker har en god samarbetsförmåga där du agerar lyhört och uppmärksamt i dialog med andra människor. Du har även en analytisk förmåga och grundar dina bedömningar på relevant information.

Rollen som Systemingenjör är rätt för dig som vill vara med och driva vår utveckling framåt. Vid tillsättning av denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och förmåner
Tjänsterna är tillsvidareanställningar och stationeringsort är i första hand Arlanda, Sturup eller Norrköping. Vi är öppna för anställning på andra orter där vi har verksamhet och möjlighet att växa.

Innan anställning genomför vi en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju samt drogtest. För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Vi erbjuder ett utvecklande arbete tillsammans med lösningsfokuserad, engagerad och nytänkande kollegor.

Fackliga företrädare:
Per-Ola Kårbro, ST, 011-19 20 00
Christian Domfors, SACO, 011-19 20 00
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 nov 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga