Lundqvist&Lindqvist · Publicerad 16 sept

Vi söker nu en ekonomichef till ett affärsdrivet företag med ett av branschens starkaste varumärken. På Lundqvist & Lindqvist finns en ambitiös målsättning att fortsätta utveckla sina verksamheter och med på denna resa behövs en driven och kunnig ekonomichef. Som ekonomichef på Lundqvist & Lindqvist brinner du för utveckling och ditt nästa steg är att nyttja din kunskap och erfarenhet, vidare axlar du helhetsansvaret för ekonomifunktionen i ett bolag som är i stark tillväxt och utveckling. Du kommer att ingå i Lundqvist & Lindqvists ledningsgrupp, rapporterar direkt till VD och ansvarar för att leda ekonomiavdelningen som idag också har en ekonomiassistent. Lundqvist & Lindqvist sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef
 • Ansvar för redovisningsprocessen, månads- och årsbokslut samt årsredovisning på koncernnivå
 • Moms och skatter
 • Budget- och prognosarbete
 • Proaktivt bistå ledningsgrupp och styrelse med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter
 • Rapportering till ledning och styrelse
 • Systemansvar för ekonomisystemen
 • Driva fortsatt digitalisering av ekonomifunktionen
 • HR-tjänsten är en del som vi hoppas att du kan tillföra
 • Ledningsgruppsarbete
Vad erbjuder Lundqvist & Lindqvist?
 • Möjligheten att vara med och utveckla ett av marknadens starkaste varumärken inom sitt segment. Kännetecknet är utveckling och förädling. "Vi nöjer oss inte, utan vill hela tiden flytta fram positionerna. Men samtidigt går vi vår alldeles egna väg. Gör vi som alla andra, blir vi som alla andra. Vi vill vara annorlunda."
 • Det finns en stark vilja att "vässa" ekonomifunktionen och ta den till en ytterligare nivå. Du får möjlighet att vara med och bygga, uppdatera och integrera systemen i en helt ny systemmiljö.
Utbildning och erfarenhet

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av ekonomiarbete och vi ser gärna att du har haft ansvaret för en ekonomifunktion på ett företag av motsvarande storlek. Vidare har du goda kunskaper inom redovisning och verksamhetsstyrning. Har du tidigare haft helt eller delat HR-ansvar är det en stor tillgång. Erfarenhet från hotell & konferensbranschen och arbete som systemansvarig är klart meriterande. Du hanterar svenska och engelska väl i både tal som skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas på Lundqvist & Lindqvist och för att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef är du prestigelös, med en god samarbetsförmåga, handlingskraft och en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du är strukturerad och noggrann, en analytisk problemlösare med en god förmåga att kommunicera kring ekonomi med icke-ekonomer. Du ska också ha en social ådra för att kunna få ut ditt budskap i organisationen. Verksamheten genomsyras av en entreprenörsanda med stor vilja till utveckling och din uppgift blir att ligga steget före och vara redo att komma med förslag till effektivisering, utveckling och förändring, både på ekonomi- och systemsidan.

Placeringsort: Stockholm

Om Lundqvist och Lindqvist

Företaget driver sedan 20 år två mötesanläggningar i det absoluta toppskiktet och finns på två centrala adresser i Sthlm; Klara Strand på Klarabergsviadukten 90 och i Ivar Kreugers Tändstickspalatset på Västra Trädgårdsgatan 15, bägge anläggningarna inrymmer ett 15-tal möteslokaler vardera. Företaget har en stark tillväxt och driver i Tändstickspalatset även en exklusiv medlemsklubb med arbetsplatser samt ett kontorshotell

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lundqvist och Lindqvist med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anette Wickholm på 070-712 9808 eller kandidatansvarig Parisa Amoor 070-166 08 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga