MTR Pendeltågen · Publicerad 13 nov

Industrial Relations Manager / Förhandlingsansvarig
MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder ett pendeltåg i världsklass. MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtfas. Från och med december 2016 och 10 år framåt driver MTR pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting.

Vi söker nu en driven och uthållig Industrial Relations Manager/Förhandlingsansvarig till MTR Pendeltågens HR- och Kommunikationsavdelning.

Ditt uppdrag

Som Industrial Relations Manager har du en nyckelroll när det gäller att driva och utveckla våra fackliga relationer men också att säkerställa en konsekvent kollektivavtalstillämpning och hantera alla slags arbetsrättsliga frågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att organisera fortlöpande MBL-information, kalla till och genomföra primärförhandlingar och hantera inkommande förhandlingsframställningar i diverse tvistefrågor. Du ger råd och anvisningar i personalärenden såsom avsked, uppsägning, varning och omplacering. Du säkerställer att våra ställningstaganden är förankrade och affärsmässiga och du för rättvisande protokoll. Det ingår även i ditt uppdrag att ge interna direktiv om hur våra kollektivavtal ska tolkas och tillämpas. Du kommer ibland att skriva kortfattade rättsutredningar, göra affärsmässiga riskbedömningar och förankra ställningstaganden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Kalla till och genomföra primärförhandlingar samt skriva protokoll
  • Organisera MBL-information
  • Hantera förhandlingsframställningar
  • Stötta chefer och HR-kollegor i alla slags arbetsrättsliga frågor; exempelvis varningar, uppsägningar och omplaceringar
  • Ansvara för arbetsmiljöfrågor
  • Ansvara för lönerevisionsprocessen
Dina tidigare erfarenheter

Du har en akademisk examen inom juridik, personalvetenskap eller motsvarande och minst 3 års erfarenhet av förhandlingsarbete, inklusive protokollskrivning. Du har stor vana av att tolka kollektivavtal och en bred arbetsrättslig kompetens, samt god kunskap om arbetstidsfrågor och schemaläggning. Kanske har du erfarenhet från arbete som förhandlare/jurist på en arbetsgivarorganisation eller kommer från en större arbetsgivare där skifttjänstgöring och arbetstidsfrågor är centrala?

Dina färdigheter och din personlighet

För att trivas och passa som Industrial Relations Manager hos oss är du en person med stor drivkraft och du håller med lätthet flera processer igång samtidigt. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför. Med ett stort mått av strukturerat arbetssätt, professionalism, ödmjukhet och tålamod driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. Du är van vid att prioritera dina åtaganden och finner därmed de bästa lösningarna. Rollen innebär många kontakter både externt och internt, vilket kräver att du är en utåtriktad och kommunikativ person med en förmåga och vilja att bygga relationer.

MTR erbjuder

Tillsammans med MTRs härliga HR- och Kommunikationsgäng får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett högt tempo! MTR sitter i fina lokaler på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar MTR med AH Executives. Om du har frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter;

Inez Almquist, tel. 0737-084194, inez.almquist@ahexecutives.se

Niklas Almquist, tel. 0733 640 640, niklas.almquist@ahexecutives.se

Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, då intervjuer sker löpande.

Välkommen!
+ Läs mer om jobbet