MTR Pendeltågen · Publicerad 11 juli

Ditt uppdrag
Vi söker nu en erfaren HR Business Partner till pendeltågens underhållsbolag Emtrain. Som HR Business Partner är du en del av Emtrains bolagsledning och du är ansvarig för att strategiskt och operationellt driva och utveckla HR-relaterade processer med utgångspunkt i vår affärsverksamhet. Uppdraget handlar om att implementera, leda och följa upp processer i organisationen. Du är ansvarig för att driva HR-frågorna i ledningsgruppen och supportera cheferna. Du rapporterar till HR och Kommunikationschef på MTR Pendeltågen men har en streckad linje till Emtrains VD. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat rekrytering, förhandling, rehabilitering och arbetsmiljöfrågor där du jobbar tillsammans med övriga HRBP:s på en övergripande nivå men med fokus på ditt verksamhetsområde. En stor del i HR Business Partnerns arbete är att aktivt coacha, utveckla och supportera ledare både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga utvecklingen.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:
  • Driva HR-frågor i ledningsgrupp och supportera cheferna
  • Driva och utveckla HR-processer
  • Delta i utvecklings- och förbättringsarbete i verksamheten och inom HR
  • Driva och hantera övriga HR-relaterade arbetsuppgifter och projekt
Erbjudande
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och i övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Din bakgrund
Vi söker dig med en akademisk examen samt minst fem års erfarenhet från brett kvalificerat HR-arbete inom en större organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva förändringsarbete i ledningsgrupp. Du är van vid ett strukturerat och processorienterat arbetssätt och det är meriterande om du dessutom är insatt i personbedömning och begåvningstester.

För att trivas är du trygg i din roll och du trivs med variationen av operativt och strategiskt arbete. Du är positiv till förändringar och tycker om att utmana chefer i att tänka nytt. Du gillar att agera projektledare, skapa struktur och driva projekt i mål.

Som person är du professionell, prestigelös och har ett stort tålamod. För att trivas i rollen och gruppen har du givetvis lätt för att samarbeta, och är mån om att skapa en bra teamkänsla. Du är utåtriktad och kommunikativ med en förmåga att bygga relationer och skapa förtroende.

Om MTR
MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder ett pendeltåg i världsklass. Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Emtrain AB är ett samägt bolag mellan MTR Pendeltågen AB och Euromaint Rail AB. Emtrains uppdrag är att genomföra ett resurseffektivt underhåll som levererar säkra, hela och rena pendeltåg i tid. Vår verksamhet pågår dygnet runt, alla dagar, året om för att med omsorgsfull service utveckla hållbar pendeltågstrafik i Stockholmsregionen.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objetkiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
10 aug
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
HR & Personal
Rekryteringen hanteras av
Wise Professionals AB