MTR Tech · Publicerad 18 mars 2020

Till Pendeltågen i Stockholm söker vi en utvecklingsinriktad Head of Fleet / Förvaltningschef. Sök till MTR Tech redan idag!

Söker du en roll där du har möjlighet att både påverka och underlätta i stockholmarnas vardag samtidigt som du bidrar till utvecklingen av pendeltågen? Då är det här en roll för dig! MTR Tech söker en Head of Fleet som ska ansvara för utvecklingen av pendeltågens fordon. Här får du möjligheten att leda ditt team och arbeta med att utveckla och säkra fordonen som dagligen transporterar miljontals människor.

Du blir en del av ett företag som ständigt utmanar och hittar nya lösningar för att driva verksamhetens utveckling framåt. MTR Tech ingår i MTR koncernen som är ett av världens ledande tågbolag och rollen som Head of Fleet är en central del i utvecklingen och bevarandet av den positionen.

Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

MTR Tech är ett underhållsbolag som bland annat hanterar underhållet för pendeltåget och tunnelbanan i Stockholm genom reparationer, underhåll och fordonsförvaltning.

Företaget drivs av sina värderingar: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat, vilket även kommer att prägla din vardag och genomsyra ditt arbete. Detta är en organisation där du ges möjlighet att göra skillnad samtidigt som du bidrar med din erfarenhet och tar del av ett brett nätverk med oändliga möjligheter.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Dina framtida arbetsuppgifter

I din roll som Head of Fleet inom pendeltågen kommer du att ansvara för ett team om 5-10 medarbetare. I teamet ingår bland annat fordonsförvaltare, projektledare, ILS-specialister samt fordonsspecialister. Du motiveras av att leda andra samt av att bidra till utveckling och optimering inom ditt område. Du trivs att arbeta med tekniska frågor, underhåll och uppskattar närheten till dina fordon och deras depåer. Du uppskattar samarbete och samverkan i projektform, både internt och med kund och leverantörer. Arbetsuppgifterna är dynamiska och fokus är utveckling av personal, processer och de tillgångar som ingår i förvaltningsansvaret.

I dagsläget har de fordon du ansvarar för en livslängd på ca 30 år och flertalet av fordonen har nått sin medelålder. Det innebär att det är kritiskt för MTR Tech att fordonen förvaltas och utvecklas så att prestanda och funktion upprätthålls och den tekniska livslängden säkras, vilket kommer vara en del av ditt huvudansvar.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
  • Frekvent kontakt med kunder och leverantörer
  • Utveckla och förvalta pendeltågens fordon och tillgångar
  • Vara representant för MTR Tech för Trafikförvaltningen (SL) i förvaltnings- och utvecklingsfrågor
  • Sätta, arbeta mot och följa upp KPI´er samt strategisk planering inom rollens ansvarsområde
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som Head of fleet ingår du i ledningen för MTR Tech Projects & Engineering. Du har din huvudsakliga placering i Älvsjödepån, men kommer att alternera mellan depåerna i Bro och Södertälje, samt på huvudkontoret på Kungsholmen. För att snabbt komma in i rollen tilldelas du en mentor som du får gå parallellt med för att komma in i rollen både operativt och strategiskt. Tänkt start är så snart som rätt person kan vara på plats.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen har du en teknisk eller ekonomisk akademisk utbildning och ett stort intresse för teknik. Vi ser även att du har flera års erfarenhet av arbete inom liknande roll i en liknande bransch och goda kunskaper inom förvaltningsmetodik. Du har tidigare lett ett team av seniora tjänstemän mot framgång. Då rollen innehåller många interna och externa kontaktytor är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet från järnvägs- eller transportbranschen är detta meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av ISO 55000.

Rollen som Head of fleet kräver att du är kommunikativ, pålitlig och motiverande i din relation inom och utanför organisationen. Vi söker dig som är en pragmatisk, affärsmässig och utvecklingsorienterad person. Du är en erfaren chef och ledare och är trygg med att fatta strategiska beslut för att driva verksamheten framåt.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga