MTR · Publicerad 27 sept

Är du en analytisk, driven och ambitiös controller med sinne för siffror som är van vid att stödja verksamheter? Vill du arbeta i en spännande och intensiv verksamhet där ditt bidrag är viktigt för utvecklingen? Vi söker nu en driven controller som är redo att arbeta analytiskt och operativt i en förändringsorienterad miljö. Du kommer att rapportera till Head of Finance och arbeta i trevliga och ljusa lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen.

Ditt huvudsakliga uppdrag som controller
  • Stödja beslutsfattare med finansiell kontroll/verksamhetsstyrning och vara en del av ledningsgruppen för verksamhetsområdet
  • Budget och prognosarbete samt arbete med aktivitetsplaner
  • Uppföljning av budget, prognoser och nyckeltal med avvikelserapportering
  • Arbeta med relevanta avtal för sitt verksamhetsområde samt uppföljning och rapportering av dessa
  • Delaktig i fortsatt utveckling av rapporter för uppföljning av nyckeltal
  • Delaktig i förbättringsprojekt, t ex stöd inom investeringsunderlag (Business Case)
  • Ansvarig för affärsenhetens reserveringar i bokslutsprocessen


Utbildning och erfarenhet


Vi söker dig som är civilekonom och har erfarenhet av liknande controllerroll. Det är meriterande om du har erfarenhet från ett personalintensivt företag samt att du tidigare har arbetat med redovisning. Vidare är du mycket duktig på Excel och något analysverktyg, gärna Mercur, samt behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas på MTR och för att vara framgångsrik i rollen som controller är du analytisk, flexibel och intresserad av siffror. Du har ett mycket välutvecklat logiskt tänkande och en förmåga att se problem från många olika synvinklar. Du är van att arbeta självständigt och har ett utpräglat siffersinne och en skarp analytisk förmåga. Vi ser även att du har skinn på näsan, eget driv och tycker om att arbeta processorienterat. Din pedagogiska ådra är välutvecklad och du förklarar och presenterar på ett naturligt sätt siffror för andra i organisationen.

Placeringsort: Stockholm

Om MTR

Sedan 2009 driver MTR Nordic i bolaget MTR Stockholmtunnelbanan i Stockholm på uppdrag av SL och sedan mars 2015 MTR Express med sin snabblinje mellan Göteborg och Stockholm. Nu har även arbetet med förberedelserna att ta över Stockholms pendeltåg påbörjats. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. PÅ MTR Nordic satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna - vår viktigaste tillgång.

I denna rekryteringsprocess samarbetar MTR med Meritmind. Ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind är Louise Odén Andersson. Intervjuer och urval kommer att ske i mitten av augusti men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Under högsommaren kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att svara på frågor kring tjänsten eller ge personlig återkoppling på din ansökan. Skulle du ha några frågor eller problem med att skicka in dina ansökningshandlingar så kan du ringa oss på 08-616 99 60.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB