McDonald's/Food Folk Sverige AB · Publicerad 29 okt 2020

Är du en Do:er som trivs bäst när du får möjlighet att styra över dina prioriteringar? Gillar du variationen med att både kvalitetssäkra detaljer men också kunna axla ett helhetsansvar över en mindre redovisningsavdelning? För Food Folk Sveriges räkning rekryterar vi nu en operativ Accounting Manager. Food Folk Sverige utvecklar McDonald's varumärke i Sverige och är ägare av majoriteten av fastigheter där McDonald's restauranger drivs. Som Accounting Manager har du huvudansvar över månads- och årsbokslutsprocess och att legala regelverk efterlevs. I rollen kommer du även att samarbeta med Nordiskt Shared Service Center i Köpenhamn där stora delar av transaktionerna genomförs. Som Accounting Manager är du personalansvarig över två kollegor och arbetar på vårt kontor i Vårby, strax söder om Stockholms innerstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Accounting Manager:
 • Huvudansvar för kvalitetssäkrad bokslutsprocess
 • Konsolidering och rapportering av finansiellt resultat
 • Ansvar för årsredovisning och inkomstdeklaration
 • Delaktig i budgetering, prognos och analys
 • Förbättra, effektivisera och automatisera rutiner inom avdelningen
 • Utveckling av rapportering i ERP-system
 • Ansvar för efterlevnad kopplat till skatt och moms
 • Kassaflödesanalys
 • Personalansvar för två personer
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har haft helhetsansvaret över redovisnings- och bokslutsprocess i minst 5 år. Vi ser det som mycket fördelaktigt, men inget krav, att du har högskoleexamen inom ekonomi. Du har tidigare samarbetat med Shared Service Center gällande redovisningsflöden och transaktioner. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från fastighetsfrågor eller fastighetsekonomi. Vi ser det som nödvändigt att du arbetat i en internationell bolagsmiljö i tidigare erfarenhet. Du har tidigare arbetat i större ERP-system och känner dig trygg inom Excel. Du kan uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som Accounting Manager är du en person som har en tydlig struktur och organisation i ditt arbete. Du lägger gärna upp ditt arbete själv och tycker om att styra dina egna prioriteringar. Utöver detta trivs du även i en ledande position där du samarbetar med din personal och utvecklar deras förmågor samt kompetenser. I grunden trivs du när du får arbeta hands-on, motiveras av att arbeta mot deadlines och tycker om att gå till botten med olika utmaningar och frågeställningar för att kunna hitta effektiva lösningar. Du är duktig på att förmedla information till andra och har hög integritet i allt du tar dig för.

Placeringsort: StockholmOm McDonald's/Food Folk Sverige AB:

Food Folk Sverige AB utvecklar McDonald's varumärke i Sverige. Med över 200 restauranger från norr till söder är McDonald's Sveriges ledande restaurangkedja och en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Vi vill göra det goda valet enkelt för våra gäster och har därför en bred meny med något för alla smaker, preferenser och plånböcker och serverar bara mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger. Läs mer på www.mcdonalds.se eller följ oss på Twitter, Facebook och Instagram.

Vår ambition är att göra skillnad som arbetsgivare. McDonald's hållbarhetsarbete utgår från tre områden - mat, människor och miljö. Våra medarbetare och gäster är det viktigaste vi har. Vi ska vara en attraktiv arbetsplats och göra skillnad i samhället såsom att arbeta aktivt med att minska vår klimatpåverkan, erbjuda tusentals unga människor deras första jobb, bidra till Ronald McDonald Barnfond och mycket mer.

Detta erbjuds du i rollen som Accounting Manager hos Food Folk Sverige:
 • En bred position med stor variation
 • Arbeta i ett företag med ett välkänt varumärke som genomför ett stort CSR-arbete i hela landet
 • Chans att bidra till att fortsätta bygga effektiva arbetsrutiner och samarbete med bl.a. SSC i Köpenhamn
I denna rekryteringsprocess samarbetar Food Folk Sverige med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga