Mediaplanet · Publicerad 21 okt

Har du bra erfarenhet inom controlling och Koncernredovisning?
Vill du ha en nyckelroll i en internationell entreprenöriell organisation som arbetar med Content Marketing?
Då kan du vara den person vi söker till Mediaplanet!

Beskrivning av tjänsten

Som Group Controller på Mediaplanet kommer du få en nyckelposition inom ekonomifunktionen och du rapporterar till bolagets CFO.

Du ansvarar för konsolidering och kvalitetssäkring av de 14 dotterbolagens rapportering vilket bl.a. innebär:
  • Du är ansvarig för årsredovisningsprocessen för koncernen
  • Ansvarig för att rapportering och konsolidering görs inom uppsatt tidsplan
  • Ansvarig för koncerninstruktioner om rapportering som skickas från moderbolaget till dotterbolagen vid månatlig rapportering
  • Du ska kvalitetssäkra och utveckla befintliga rutiner kring koncernrapporteringen.
  • Du ansvarar för konsolideringssystemet Lucanet
  • Stöd till CFO i samband med bank - och styrelserapportering
I rollen ingår även ansvar för redovisningen för moderbolaget. Till din hjälp har du en ekonomiassistent som utför den löpande boköringen. Din uppgift är kvalitetssäkring av redovisningen och som stöd vid boksluts- och årsbokslutsrelaterade transaktioner. I ditt ansvar för moderbolaget ingår även lönerapportering för de anställda till externt outsourcad byrå.

I tjänsten ingår visst resande då du förväntas besöka de olika länderna i samband med projekt och intern revision.

Vem är du?

Vi ser gärna att du som söker har en akademisk utbildning med inriktning mot redovisning eller motsvarande i grunden. Du har minst 5 års erfarenhet från redovisning samt praktisk erfarenhet av koncernredovisning.

Vi tror att du kommer från en liknande position i en liten/medelstor koncern alternativt ingått i ett koncernteam på en större bolag.
Det är meriterande om du har arbetat med internationella dotterbolag.
Vi ser även att du har god kunskap om skattefrågor.

Rollen kräver att du behärskar engelska flytande i tal och skrift.
Erfarenhet av koncernrapporteringsverktyget Lucanet är meriterande
Du bör vidare ha en hög kompetens i Excel.

För att bli framgångsrik i rollen bör du trivas med att arbeta i ett företag med högt tempo och snabb tillväxt. Vi söker en person som är positiv, energifylld och det är viktigt att du trivs att arbeta självständigt såväl som i grupp och har förmåga att hitta lösningar.

Som person ska du vara strukturerad, noggrann och serviceinriktad. Du ska inge förtroende och vara duktig på att skapa goda relationer såväl internt som externt.
Vidare ska du vara självständig i sitt arbetssätt men även ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Intresserad?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV samt ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi - Inköp,
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Mediaplanet är en internationell Content Marketing-grupp som specialiserar sig på att producera unikt och nischat innehåll i samarbete med välrenommerade influenser och organisationer inom våra innehållsvertikaler (hälsa, livsstil, teknik, företagande, utbildning och välgörenhet) som vi sedan distribuerar i våra egna och partners kanaler via print, webb, social media och event. Vi är ett internationellt och entreprenöriellt företag och är marknadsledande i Europa och Nordamerika från våra 15 kontor. Genom unika partnerskap med 75 världsledande tidningar samt egna tema anpassade sajter producerar, distribuerar och finansierar bolaget 1000 Content Marketing kampanjer årligen. Mediaplanet har idag cirka 500 anställda och omsatte över 500 MSEK 2015. www.mediaplanet.com

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Invici