Menigo Foods · Publicerad 12 maj 2020

Är du en analytisk, strukturerad och handlingskraftig person som drivs av att få jobba med människor och ha utmanande uppgifter? Vill du vara en viktig medlem av ledningen på Menigo, som är en del av världens ledande foodservice-aktör Sysco, och driva utveckling i ett företag som är både lokalt och globalt? Som Head of Business Control kommer du att ha en viktig funktion i att coacha och leda personal och du har personalansvar för 7 business controllers. Rollen är dynamisk och bjuder på variationsrika arbetsdagar med stora möjligheter att vara med och påverka och förändra.

Arbetsuppgifter som Head of Business Control:
  • Vara en partner och stödja verksamheten genom att leda, coacha och utbilda
  • Göra lönsamhetsuppföljningar och proaktivt föreslå förbättringsåtgärder
  • Ta fram analyser, nyckeltal och beslutsunderlag för verksamhetsansvariga
  • Ekonomisk styrning, löpande uppföljning och kontroll av intäkter och kostnader
  • Arbeta med budget och prognosarbete
  • Delta i/driva projekt inom ekonomisk styrning och controlling i samverkan med Sysco i UK/USA
Är du rätt person för jobbet?

Det här jobbet passar dig som uppskattar en arbetsplats i ständig förändring mot det bättre, där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig som är en ansvarstagande, prestigelös och driven ledare. Vi ser gärna att du har mångårig erfarenhet av bokslutsarbete, rapportering och prognos. Du har dessutom gedigen ledarerfarenhet, gärna från en internationell miljö och har intresse för ekonomistyrningsfrågor och digitala projekt. Stor vana vid att arbeta i förändring och utveckling och god förståelse för utmaningarna som kommer med det.

Vad kan Menigo erbjuda dig?

Möjlighet att vara med i ett intressant skede då företaget förändras och utvecklas. Kulturen är familjär och trevlig och beslutsvägarna är korta. Arbetssättet präglas av frihet under ansvar och här finns fullt av matintresserade människor som brinner för sin verksamhet.

Placeringsort: Stockholm

Om Menigo

På Menigo är vi övertygade om att ett gemensamt förhållnings- och synsätt ökar vår tydlighet och attraktionskraft både mot kunder, medarbetare och leverantörer. Våra värderingar vägleder oss, oavsett var i organisationen du jobbar: Teamwork, Inclusiveness, Excellence, Integrity och Responsibility. Menigo är en del av Sysco, världens största Foodservice-aktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Trots att Menigo ingår i en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar. Vi tror på att människorna omkring oss är vår största tillgång och att vi som företag har en viktig samhällspåverkan. Vi vill vara en jämställd och attraktiv arbetsgivare och en hälsosam arbetsplats där vi samarbetar för att nå resultat.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Menigo med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på telefon 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 april. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Enligt GDPR-lagstiftningen bör vissa personuppgifter hanteras extra försiktigt och vi ber er därför att undvika följande personuppgifter i era ansökningshandlingar; information kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Säkerställ också att ditt namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV så att vi snabbt kan komma i kontakt med dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial controller, Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, , Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga