Meritmind AB · Publicerad 23 dec 2019

Brinner du för att utveckla en verksamhet med hjälp av innovativa tekniska lösningar? Vill du ta ansvar i att planera, implementera och följa upp resultatet av ditt arbete? Lockar en entreprenöriell miljö som vågar utmana? Då är rollen som CIO på Meritmind någonting för dig!

Meritmind är ett ledande konsultbolag inom ekonomi och företagsstyrning. Inom koncernen är vi 370 medarbetare och har kontor på 5 orter i Sverige och ett kontor i Tyskland. Meritmind som bolag har fått flertalet utmärkelser (Gazell-företag, Superföretag), tillika vår grundare Helena Casserlöv-Kvist som prisats som en av Sveriges största kvinnliga företagare. Som CIO hos Meritmind kommer du att få en nyckelroll i att vara ansvarig för att kombinera vår affärsutveckling med tekniska lösningar. Som CIO förväntas du ha en kontinuerlig omvärldsbevakning inom teknik och ligga i framkant gällande att leverera en högkvalitativ IT-miljö för vår verksamhet. Du kommer att arbeta nära nyckelpositioner som VD, CFO och affärsområdeschefer samt arbetar på huvudkontoret i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som CIO:
  • Utveckla Meritminds affärserbjudande med hjälp av digitalisering
  • Ta fram en digitaliserings- och IT-strategi samt vara en drivande kraft i verkställandet
  • Ta fram en masterdatastrategi för att stimulera datadriven beslutsfattning inom Meritmind
  • Kontinuerligt utvärdera och utveckla nuvarande systemmiljö utifrån verksamhetens behov
  • Utveckla och ansvara för drift-, partners- och leverantörsrelationer
  • Agera som systemägare av nuvarande verksamhetssystem
Vad erbjuder vi dig och vilka möjligheter finns i rollen?

Du som passar i rollen som CIO sporras av att driva förändring i en dynamisk bransch och vill vara med på vår tillväxtresa. Vi har investerat i ett ledande molnbaserat verksamhetssystem där du ska få stor möjlighet i hur detta ska vidareutvecklas och se över möjligheterna att integrera detta med nya system på den svenska marknaden. Vi är redo att ta vårt nästa steg i vår digitaliseringsresa tillsammans med dig!

Vi är ett familjärt, ägarlett bolag med en öppen, vänlig och lättsam stämning. Vi hittar på många roliga aktiviteter tillsammans. Via egna initiativ från kollegor finns möjlighet att löpträna, köra utomhusfys, racketsporter eller morgonyoga. Vi erbjuder flexibla arbetstider, generöst friskvårdsbidrag samt fördelaktiga förmåner.

Kvalifikationer och erfarenhet

I tidigare roller som CIO eller projektledare har du erfarenhet av ny digital teknik och kunskap om dess möjligheter att utveckla affären. I din roll har du analyserat och översatt en organisations behov till en effektiv och produktiv IT-miljö. Du har tidigare agerat i rollen som beställare och har god kännedom kring möjligheter/utmaningar i förhållandet mellan beställare och leverantör. Du besitter en hög grad av processkunnande och kan kartlägga processer, utveckla och digitalisera dem.

Du har erfarenhet av projektledning och systemimplementation av CRM system. Din erfarenhet av Microsoft Dynamics för god och du har en akademisk examen. Sannolikt har du arbetat minst 5 år med arbetsuppgifter motsvarande de ovan.

Personliga egenskaper

Som person är du drivande, resultatorienterad och analytisk - med passion för digital teknik. Du är kommunikativ och får andra att förstå affärsvärdet av den digitala framtidsresan. Vidare är du serviceinriktad och har en förmåga att hålla huvudet kallt i situationer där det är många pågående projekt samtidigt. Slutligen är du nyfiken till naturen och älskar att få vara spindeln i nätet i att få knyta samman en affärsverksamhet med digitalt stöd.

Placering: Stockholm


Om Meritmind

Idag är vi ett ledande konsultföretag inom ekonomi och styrning. Vi är 370 anställda inom koncernen, omsätter en halv miljard och har kontor på fem platser i Sverige och en i Tyskland. Vi har ett starkt varumärke inom ekonomiområdet och är ledande inom vår nisch. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke - om kunden, konsulten, kandidaten och alla andra. Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se

För mer information är du välkommen att kontakta någon av oss: Robert Johansson, CFO, på 070-854 85 28, Matilda Sandström, HR.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande efter julledigheten, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt rekryteringCIO@meritmind.se.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!

OBS! Använd INTE knappen nedan utan maila din ansökan till rekryteringCIO@meritmind.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga