Meritmind AB · Publicerad 16 juli 2020

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med en omsättning på ca 100 miljarder och med mer än 200 dotterbolag. För att stärka koncernrapporterings- och konsolideringsfunktionen söker vi nu efter en Redovisningsspecialist med fokus på koncernredovisning och IFRS. Trivs du i expertrollen och gillar att dela med dig av din kunskap? I rollen som Redovisningsspecialist kommer du att få lägga mycket fokus på IFRS. Du bevakar förändringar, nya standarder och lagkrav för att tolka och applicera nyheter till Sandviks redovisningsprinciper. Du kommer också att vara aktiv i boksluten, men övrig tid arbetar du med IFRS-frågor, både som projektmedlem i större projekt, men även som projektledare för att bl a implementera nya standarder. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Stockholm och du kommer att rapportera till Group Accounting Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Säkerställa att vår rapportering är korrekt och enligt gällande redovisningssed
  • Implementering av nya standarder samt följa upp på IFRS frågor inom organisationen
  • Delta i månadsbokslut
  • Involverad i olika projekt kopplade till rollen
  • Jobba med att säkerställa att Sandviks finanshandbok håller hög kvalitet och speglar IFRS-krav
Kvalifikationer och erfarenhet

Till rollen som Redovisningsspecialist söker vi dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och flerårig erfarenhet av koncernredovisning. En lämplig bakgrund kan vara från revision och gärna några år i liknande roll på ett större internationellt börsbolag på koncernnivå, alternativt som konsult i samma roll. Du är specialiserad på IFRS och brinner för redovisning. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Eftersom rollen har många kontaktytor behöver man ha en god kommunikativ förmåga och trivas i samarbete med andra. Rätt person är även analytisk och kan hantera en miljö som är i ständig förändring. Hos Sandvik är det högt i tak och den vi söker är både prestigelös och lösningsorienterad.

Vad erbjuder Sandvik

Sandvik har en lång historia av att bedriva ansvarsfulla affärer och detta genomsyrar alla våra verksamheter och det har haft stor inverkan på företagets globala framgång. Välkommen till en spännande, internationell och förvärvsintensiv miljö. Vi tror på en mix mellan arbete, familj och fritidsintressen och vill gärna stödja våra medarbetare i det. Sandvik är vidare ett företag med en öppen kultur, som aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och integration.

Placeringsort: StockholmOm Sandvik

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden - verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2019 omkring 40 000 anställda och en försäljning på ca 100 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23:e augusti 2020. Svar på frågor om tjänsten och intervjuer kommer främst att ske från v 33. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga