Michael Page Sweden · Publicerad Idag 00:00

För Menigos räkning söker nu Michael Page en Business Controller till företagets Finansavdelning med placering i Stockholm. Rollens huvuduppgifter består i analysera Menigos affärer och stödja verksamhetens chefer och ledning i syfte att öka lönsamheten.

Beskrivning

Du blir en del av Menigos Controlleravdelning som ingår i Finansavdelningen och kommer även att ingå i ledningsgruppen för företagets marknads- och kommunikationsavdelning. Du kommer att rapportera till Menigos Controllerchef.

Med involverande ledarskap och personliga affärsmål arbetar Menigo mot högt satta mål för sin verksamhet och sina kunder. Företaget arbetar kontinuerligt med att utveckla sina medarbetare och att ständigt uppmana dem att utmana sig själva och tänka nytt. På Menigo tar man ansvar för våra arbetsuppgifter, samtidigt som man ger en hjälpande hand till våra kollegor.

Du blir Controller med huvudinriktning analys, planering och rapportering (främst intern men även extern). Löpande ingår i ansvaret att arbeta med affärs- och marknadsplan/budget/prognos, att följa upp, bevaka och analysera resultat, kassaflöde och rörelsekapital, samt att förbättra företagets effektivitet genom att arbeta med ständig utveckling och förbättring av rutiner och arbetssätt. Du förväntas dessutom snabbt kunna leverera olika former av ekonomiska beslutsunderlag.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för affärsområdet Marknad & Kommunikation där du med analytisk nyfikenhet och affärsdrivet fokus kommer att vara en affärspartner som genom att utveckla och förbättra processer inom månadsuppföljning, affärs- och marknadsplan, budget- och prognosarbete bidrar till ökad lönsamhet. Internt har du kontakt med chefer och medarbetare inom ditt affärsområde och kollegorna inom Controlleravdelningen. Externt kommer du emellanåt att ha kontakt med ägare och andra externa parter.

Du förväntas axla en viktig roll i organisationen. De specifika arbetsuppgifterna omfattar bland annat:
 • Nära samarbete med marknads- och kommunikationsdirektören för att ta fram varumärkesstrategier.
 • Att analysera business case för marknads- och varumärkesrelaterade investeringar
 • Intäktsuppföljning och -prognos
 • Uppföljning av stabskostnader
 • Koncernrapportering
 • Vara delaktig i bokslut
Sökandes profil

För att lyckas i tjänsten har du relevant akademisk utbildning, som exempelvis civilekonom. Vi ser att du har minst 5 års praktisk erfarenhet av bokföring och av affärscontrolling eller motsvarande. Du är en duktig excellanvändare, har ett utpräglat gott siffersinne och är van vid att snabbt och lätt göra stora mängder data överskådlig och förståelig. Eftersom koncernspråket är engelska bör du behärska engelska i tal och skrift. Om du har erfarenhet inom marketing och/eller digitalisering eller av system som ASW och Cognos är det meriterande, men inget krav.

Som person är du proaktiv, lösningsorienterad, resultatdriven, och analytisk och har ett starkt kundfokus som gör att du alltid ser möjligheter till förbättringar kopplat till affären. Du har förmågan att se och förstå helheten samtidigt som du kan analysera och gå till botten med relevanta detaljer. Du är skicklig på att strukturera och prioritera ditt och andras arbete i en värld som präglas av en blandning av operativa och strategiska frågor och självklart levererar du efter satta deadlines. Du är även en trygg och stabil person, med god självinsikt och gärna ledaregenskaper med en stark tro på individens egna förmåga och drivs av att se andra utvecklas. Sist men inte minst tror vi att du är en kommunikativ person med särskild talang för att, genom dialog med dina kollegor, skapa en tydlig gemensam väg fram till mål.

Förutsättningarna för att lyckas i rollen som Business Controller inkluderar sammanfattningsvis följande erfarenhet och egenskaper:
 • Akademisk utbildning
 • Minst 5 års erfarenhet från liknande roll
 • Erfarenhet av att jobba nära marknads- och kommunikationsavdelning
 • Initiativtagande och förmåga att med eget driv bidra med utvecklings- och förbättringsidéer
 • Goda kunskaper i Excel
 • Flytande svenska samt engelska i tal och skrift
 • Beprövad förmåga till ledningsgruppsarbete är en merit
 • Erfarenhet av omställning av mediastrategi är en merit
Jobberbjudande

Tjänsten som Business Controller på Menigo är en spännande möjlighet att arbeta verksamhetsnära inom ekonomi och bidra till utvecklingen av ett driftigt företag som verkar inom en expanderande bransch.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Menigo är ett bolag som levererar både färskvaror och allt annat som kan behövas i professionell matlagning, från toppkrogar och lunchrestauranger till skolor och sjukhus. Företaget består av ca 1000 medarbetare och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad, Västerås, Strängnäs och Sundsvall. Företagets anställda samlas runt passionen för mat och hur den kan bidra till en bättre värld.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Michael Page

Inga fler liknande jobb tillgängliga