Miljömärkning Sverige AB · Publicerad 11 sept

Miljömärkning Sverige har det övergripande ansvaret för miljömärkena Svanen och EU-Blomman i Sverige. Vi ska bidra till att Sveriges övergripande mål för konsumentpolitik uppfylls, det vill säga "att konsumenterna har makt och möjlighet att göra aktiva val". Bolaget ägs till 100 % av staten. Verksamheten har inget ekonomiskt vinstsyfte och finansieras dels genom en avgift från de företag som har miljömärkningslicenser, dels genom ett statligt bidrag.

Här erbjuds du att vara med och rädda världen lite grann varje dag! Vi har fokus på positiv utveckling och att ständigt förbättra. Det blir aldrig tråkigt då du får komma i kontakt med flera olika branscher och ständigt möta nya utmaningar.

Du får jobba med hållbarhet på alla plan – även med din egen! Vi erbjuder nämligen en modern och flexibel arbetsplats med stort fokus på friskvård, så som generöst motionsbidrag, sjukvårdsförsäkring och pausgympa.

Dina kollegor hittar du dels i vårt moderna aktivitetsbaserade kontor på Söder, dels på våra systerorganisationer inom miljömärkning runt om i Norden. Vi är stolta över det vi gör och firar våra framgångar – gärna med tårta och annat gott!

Låt din drivkraft bli en del av något större i Nordens starkaste miljömärkning!

Vi söker nu en Planning och Analysansvarig till marknads- & kommunikationsavdelningen. Det är ett föräldraledighetsvikariat på heltid till november 2019 med placering i Stockholm. Avdelningen består av 9 personer och har ett tydligt uppdrag att driva arbetet mot en ny varumärkespositionering enligt en ny Varumärkesstrategi sedan 2018, en digital transformering, skapa opinion och arbeta mot Miljömärkning Sveriges intressenter.

Ditt huvudansvar blir att säkerställa att marknads- och kommunikationsaktiviteter har relevant underlag för att kunna leverera på uppsatta verksamhetsmål. En stor del av arbetet innebär att säkerställa att vi har en förståelse för omvärld, trender och målgrupper. Tillsammans med marknads- och kommunikationschefen driver du innovation som kan ta Svanen till den nya varumärkespositioneringen. Arbetet är brett och självständigt men du har ett nära samarbete med kollegorna i ditt team och den övriga nordiska organisationen. Du har ansvar för det operativa samarbetet med byråer och andra externa konsulter inom specifika projekt.

Specifika arbetsuppgifter
  • Ansvara för och genomföra undersökningar och insiktsarbete för olika målgrupper, branscher, omvärld, trender samt för PR-arbete och rapporter
  • Driva egna projekt inom analys och insiktsarbete, såsom den nordiska konsumentrapporten (http://www.svanen.se/I-fokus/hallbarista/)
  • Bistå andra projekt med analys och strategiskt underlag
  • Delta i workshops och bistå med analys och underlag för utveckling av befintliga och nya kriterier inom Svanens produktområden
  • Utveckla och optimera mätverktyg
Vem vi söker – utbildning & erfarenhet
Vi söker dig som har ett helhetstänk, är utåtriktad, innehar ett stort personligt driv att få saker gjorda och har god samarbetsförmåga. Du har en analytisk förmåga och är inte rädd för att utmana. Erfarenhet av miljö och hållbarhetsarbete är en god förutsättning. Vi ser gärna att du har vana att arbeta strategiskt med goda erfarenheter av att kartlägga konsumentbeteenden och målgruppsinsikter som stöd till marknadsinsatser samt produkt- och affärsutveckling. Då en stor del av marknads- och kommunikationsavdelningens uppdrag innebär digital utveckling är kunskap inom digital kommunikation meriterande. Du är en god projektledare som är van vid att hantera många "stakeholders", såväl internt som externt, samt inneha budgetansvar i egna projekt.

Minst 5 års relevant erfarenhet av planning och analys från företag, intäktsgenererande organisationer eller på kommunikationsbyrå. Ett givet krav är intresse för miljö- och samhällsfrågor.

Akademisk examen eller diplomerad från t ex Berghs School of Communication inom t.ex. planning, marknadsföring, media- & kommunikationsvetenskap, projektledning etc.

Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och du har god förståelse för norska och danska.

Du behärskar Officepaketet och det är meriterande med kunskap inom analys och undersökningsverktyg.

Övrigt
Resor i tjänsten förekommer.

Är du intresserad?
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 19 september 2018. Urval kan komma att göras löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Christian Quarles van Ufford på christian.quarles@svanen.se, tfn 08-55 55 24 94

Facklig kontaktperson för Akademikerna är Maria Tengqvist, maria.tengqvist@svanen.se.

Facklig kontaktperson för Unionen Sergio Duarte, sergio.duarte@svanen.se.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Vikariat
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring

Inga fler jobb från Miljömärkning Sverige AB tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga