Mpya Finance Search · Publicerad 8 juli 2020

Är du förändringsbenägen, driven och ansvarsfull? Brinner du för redovisning, rapportering och personalansvar? Vill du arbete i ett internationellt bolag med huvudansvar för de nordiska bolagens redovisning och koncernredovisning? Just nu arbetar vi på Mpya Finance med ett searchuppdrag gällande en erfaren Finance Manager till bolag i Stockholms City.

Tjänsten är en nyckelroll i att fortsätta utveckla effektiv redovisningsprocess och bygga skalbara rutiner och processer kopplat till redovisning, rapportering och analys. I rollen ingår personalansvar för 4 medarbetare och du rapporterar direkt till CFO för norden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för de nordiska bolagens redovisning
  • Personalansvar och löpande coachning för 4 medarbetare
  • Säkerställa att all finansiell information och alla rapporter är i enligt IFRS-principer
  • Konsolidera de nordiska bolagen och rapportera
  • Kvartalsvis rapportering av operativt utfall
  • Ansvara för BR och finansnetto och IFRS justeringar i budget/prognos
  • Sammanställa underlag och analyser till ledningsgruppspresentation
  • Förbättra rutiner och processer inom ekonomifunktionen och vara drivande och delaktig i olika utvecklings- och förbättringsprojekt
Din Profil

Vi söker dig som är civilekonom med mångårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning, komplexa redovisningsfrågor och rapportering, Vidare har du erfarenhet av personalledning och konsolidering i enlighet med IFRS. Väsentligt för rollen är du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska, engelska och Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du gillar förändring, är driven och uthållig. Vidare är du strukturerad, har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samt trivs med att ha många kontaktytor i organisationen.

Hur gör jag nu?

Låter tjänsten intressant? Vänligen skicka in din ansökan via mpya.se. Då det är sommar och semestrar kommer vi påbörja urvalet i augusti men skicka gärna in din ansökan redan nu då vi löpande går igenom alla ansökningar. Har du frågor eller funderingar gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim maria.brisheim@mpya.se eller Helene Werme helene.werme@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Mpya Finance har nu via ett searchuppdrag från vår kund fått förtroende att hjälpa dem rekrytera sin nästa lysande ekonom. Mpya Finance är det nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivas. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas - och att varje dag jobba för att vara den bästa arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord - enkelhet, engagemang och delaktighet.

Vi kommer självklart berätta mer om vår kund och om rollen. Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga