Nacka Energi · Publicerad 5 sept 2019

Vilka är vi och vad vi erbjuder?

Vi på Nacka Energi är det lokala elnätsbolaget i Nacka kommun, Boo församling undantaget och ägs av Nacka kommun.

Vi erbjuder en möjlighet att arbeta med utvecklingen av ett Elnät som går från tätort till citymiljö. Att driva utveckling och göra skillnad i ett bolag med korta beslutsvägar i en arbetsmiljö som bygger på ömsesidig tillit. Ett ansvarsfullt och varierande arbete med många kontaktytor. En möjlighet att få vara med och bidra till en hållbar utveckling för en bättre miljö.

Ditt ansvar och vår ledningsstruktur

Som Nätchef kommer du att ha ansvaret över verksamheterna inom elnät med fokus på driftsäkerhet, -teknikutveckling och affärsmässighet. Vidare leder du elnätsverksamheten i de externt drivna förändringarna som sker inom lagstiftning, förhandsreglering och intäktsramar.

Som Nätchef utformar och genomför du arbetsuppgifter och strategier inom ditt verksamhetsområde på ett produktivt, hållbart och resurseffektivt sätt utifrån slutkundens allt högre ställda krav. I rollen ingår bland annat;
  • Arbeta med och utveckla personal och kultur.
  • Säkerställa en stabil och miljömässigt hållbar drift.
  • Säkerställa att investeringsbudget och projekt levereras.
  • Ansvara för långsiktig planering och investeringsplaner.
  • Ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet, riskbedömningar, kris- och beredskapshantering.
  • Arbeta med smarta elnät och digitalisering.
  • Omvärldsbevaka och implementera nya tekniker, lagstiftningar och regleringar.
  • Ansvara för upphandlingar och löpande kund- och entreprenadavtal.
Nacka Energi är idag uppdelat i ett antal verksamhetsområden och har en ledningsgrupp som leds av VD. Du kommer att ingå i Nacka Energis ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Inom Nätverksamheten kommer det att arbeta cirka 25 personer och man har idag tre direktrapporterande chefer. Du kommer också att delta i branschorganisationens nätverk och i arbetsgrupper för omvärlds- och branschbevakning.

Vem är du?

Som person lockas du av utmaningen att ta en roll i vidareutveckligen av Nacka Energi. Du är ansvarstagande, har ett starkt eget driv, är affärsmässig i ditt tänkande och har mycket god förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Då det i arbetet ingår många externa och interna kontakter är det av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga.

Som ledare är det viktigt att du ser helheten i bolaget, att du har en god analytisk förmåga och är såväl handlingskraftig som lyhörd. Du tycker även att det är stimulerande och utvecklande att arbeta med och entusiasmera dina medarbetare och känner en drivkraft att tillsammans med dem skapa ett starkt team. Vi tror att du skapar förbättringar och får med ditt team genom ett coachande förhållningssätt där du ger förutsättningar för medarbetarna att utvecklas i sina roller.

Vi ser gärna att du som person är en kulturbärare och är med och skapar en god atmosfär och lever upp till vår företagskultur genom att vara i framkant, ta initiativ, vara öppen och agera säkert.

Du har tidigare haft en liknande ledarroll för en självständig verksamhet eller för en självständig enhet inom en större koncern. Rollen kräver att du har branschförståelse där tidigare branscherfarenhet är meriterande. Du har en ingenjörs- eller högskolebakgrund med inriktning mot elkraftteknik eller annan relevant inriktning. Att arbeta med både strategiska och operativa frågeställningar är en självklarhet för dig. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

Då arbetet är rörligt erfodras B körkort.

Nacka kommun eftersträvar en jämn fördelning av olika bakgrunder och förmågor i hela organisationen.

Tror du att du har vad som krävs? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13817) så snart som möjligt, dock senast den 22 september 2019. Frågor angående tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Hans Blecher, via hans.blecher@mercuriurval.com eller tel 08-50645049. Ansökningar kommer behandlas löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Nacka Energi AB

Nacka Energi AB är det lokala elnätsbolaget i Nacka kommun, Boo församling undantaget och är en del i koncernen Nacka Stadshus AB. Nacka Energi ägs till 100 % av Nacka kommun.

Nacka Energi bygger och driver elnätet i Nacka, en av Sveriges mest expansiva kommuner. Här utvecklas Nacka stad med planer för 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser fram till 2030. För att möta samhällets ökade efterfrågan av elförsörjning ska Nacka Energi med ny teknik förstärka och bygga ut befintligt elnät från 70 MW till 200 MW. Genom att satsa på klimatsmart elproduktion och ge möjligheter till flexibel elförbrukning vill man skapa ett mer hållbart energisystem. Investeringsnivån uppskattats till 250 miljoner kronor de närmaste fem åren.

Nacka Energi har ca 28 000 elnätskunder, 45 anställda och sitter i lokaler i centrala Nacka. Ungefär hälften av personalen består av tekniker och elmontörer.

Värden som bolaget värnar om är det personliga och lokala. Detta är helt naturligt då bolaget ägs av kommunen, eller som bolaget ser det, av alla boende i kommunen.

Läs mer om oss på www.nackaenergi.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga