Nexer Recruit · Publicerad 31 mars 2021

Vill du arbeta med mjukvaruutveckling som gör skillnad? Det här är en möjlighet att få arbeta i ett team som präglas av passion för det vi gör och en stark ingenjörsanda. Vi söker vår nästa kollega till en roll som Lead Developer, där du får vara en del av ett kompetent team och en kultur som bygger på kreativitet och innovation.

Din vardag
Vi har en unik global position inom mjuka, aktiva exoskelett för handen, både för industriella tillämpningar som förbättrar arbetares hälsa och för att förbättra livskvalitén för personer med nedsatt muskelstyrka. I juli 2020 vann vår produkt Ironhand NASA Commercial Invention of the Year Award. På Bioservo utvecklar vi både firmware för produkterna och stödjande infrastruktur för datainsamling och hantering av produkterna. Det senare området omfattar mobilapplikationer, webapplikation, backend samt specialkomponenter för datainsamling och kommunikation.

Bioservo Technologies grundades 2006 och har idag 28 anställda, utvecklingsteamet är en grupp på 11 personer med kompetens inom olika områden. Du kommer att arbeta brett, med fokus på backend där vi använder oss av språk/verktyg såsom Dart, Aqueduct, REST API, PostgreSQL, Linux, Nginx och Node.js för att nämna några exempel. Du kommer att få arbeta med mjukvaran som är kopplad till våra produkter och ha helhetsansvar för infrastruktur med både arkitektur och implementation.

Det innebär att bland annat:
  • ta huvudansvaret för mjukvaruprodukter som kompletterar våra fysiska produkter och är kopplade till webinterface, databaser, applikationer m.m.
  • aktivt arbeta med ny- och vidareutveckling av systemet samt nya funktionaliteter
  • vara involverad i embedded-utvecklingen
  • arbeta med mjukvara på nya produkter som ska utvecklas
  • se till att kommunikation funkar som den ska, dvs att data sparas på rätt sätt, att rapportgenereringsmotorn fungerar väl och att det presenteras rätt i applikationen
Vem är du?
Vi ser gärna att du är en nyfiken och person som tar för sig, är kreativ och värdesätter konstruktiva diskussioner. Du ser dig själv som en erfaren utvecklare som gärna vill vara med och påverka samt arbeta brett. För att lyckas i rollen är det viktigt att du känner dig bekväm i att sätta upp en teknisk vision och argumentera för tekniska val. Vidare söker vi dig som har ett eget driv och är ansvarstagande. Du är hjälpsam mot både kollegor så väl som kunder. Eftersom du även kommer att ha kontakt med kunder är det viktigt att du hela tiden har slutanvändaren i fokus i ditt dagliga utvecklingsarbete.

Du har en senior bakgrund inom mjukvaruutveckling och har arbetat brett med olika tekniker samt programmeringsspråk. Det är också relativt viktigt med erfarenhet av kommunikation på Socket-nivå eftersom en viktig komponent i systemet är kommunikationen mellan Ironhand och datainsamlingssystemet. Vi tror att du är flytande i mer än ett språk (t.ex. JavaScript, C++, Java, Dart, C#) och har erfarenhet av alla delar av ett komplext mjukvarusystem innehållande databas (SQL), Linuxservrar samt kommunikation på socket-nivå. Det är meriterande om du har erfarenhet av utveckling i Flutter/Dart och har kunskap inom utveckling för embedded Linux. Du bör vara van att hantera Linuxservrar. Avslutningsvis ser vi gärna att du har relevant eftergymnasial utbildning och talar samt skriver svenska och engelska obehindrat.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult på artan.bitiqi@nexergroup.com alternativt 0723-612844 eller Markus Hanna på markus.hanna@nexergroup.com alternativt 0730-311581.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Bioservo Technologies grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga Tekniska Högskolan och läkare på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Vår patenterade SEM™ (Soft Extra Muscle) -teknologi uppfanns av professor Hans von Holst (neurokirurg), professor Jan Wikander och doktor Johan Ingvast (mekatronik). Sedan starten arbetar vi kontinuerligt med att vidareutveckla och förbättra denna teknologi. Bioservo Technologies är ett svenskt publikt aktiebolag med huvudkontor och verksamhet i Kista norr om Stockholm. För mer information om Bioservo, besök deras hemsida www.bioservo.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga