Nordic Capital · Publicerad 26 aug 2020

Vi söker en erfaren Lönespecialist som ska ansvara för lönerna för ca 80 anställda i 5 bolag inom Nordic Capital. På löneavdelningen arbetar du tillsammans med en annan kollega som ansvarar för ett antal liknande utländska bolag. Löneavdelningen tillhör ekonomiavdelningen där det totalt arbetar 12 kollegor

Rollen är självständig och du har helhetsansvaret för lönerna i bolaget. Utöver lönedelarna ansvarar du även för svenska pensioner, försäkringar och övriga personalrelaterade leverantörsavtal. Idag arbetar vi i Visma600, men ett systembyte är aktuellt i den närmaste framtiden och du blir delaktig i att driva den processen.

Den här rollen passar dig som vill arbeta i en professionell miljö där dina kunskaper kommer till sin rätt och där dina kollegor är dedikerade, motiverade och strukturerade. Teamet Finance/Lön är ett kompetent och drivet team som brinner för sina respektive professioner samtidigt som vi har en öppen och varm stämning i gruppen. Vi samarbetar i de flesta frågor, hjälper varandra och bollar för att på bästa sätt ta fram effektiva arbetssätt. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får utmanas i komplexa lönefrågor, en bra work/life balance, bra förmåner och väldigt härliga kollegor.

Arbetsuppgifter:
 • Löneadministration för ca 80 anställda i 5 bolag, varav merparten har delad anställning i två bolag, inget kollektivavtal, löneprogram: Visma 600. Svenska löner.
 • Lönerelaterad bokföring/redovisning
 • Avstämningar av lönerelaterade konton, t ex semesterskuld, sociala avgifter, pensioner, friskvård mm
 • Granskning av reseräkningar inkl. traktamenten, förmåner, mm
 • Pensionsadministration (anmälan etc. till försäkringsmäklare)
 • Personalrelaterade försäkringar tex TGL, sjukvårdsförsäkring etc.
 • Avstämningar av pensionspremier
 • Personalrelaterade leverantörsavtal
 • SCB-statistik, Försäkringskassan och annan lön- och personalrelaterad rapportering
Kvalifikationer:
 • Arbetat med löner i en lönespecialist eller ev. lönekonsultroll 5+ år
 • Gärna erfarenhet av lönerelaterad bokföring/redovisning
 • Förstår sambandet mellan lönesystemet och bokföringssystemet
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Noggrann, ansvarsfull, hög integritet, god social förmåga
Personliga egenskaper

För att passa in hos oss behöver du vara noggrann, strukturerad och handlingskraftig. Vi samarbetar mycket och det passar dig och ditt arbetssätt, samtidigt som det är självklart för dig att ta eget ansvar för att lösa ett problem. Du tycker om ditt arbete och drivs av att ge service samtidigt som du tycker det är viktigt att behålla din integritet. Du är social som person och tycker det är en självklarhet att bidra till en god arbetsstämning där det är högt i tak.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Valegro AB. Då vi avser att tillsätta denna tjänst snarast så sker urval löpande, tveka därför inte att skicka din ansökan redan idag. Använd knappen ”Ansök här” Ansvarig rekryterare är Erika Klatzkow, Valegro,

tel. 0704-121950, erika.klatzkow@valegro.se.

Valegro är ett nischat bolag som rekryterar och hyr ut konsulter inom ekonomi, finans sälj och management samt konsulterar i organisationsfrågor.

Med över 20 års erfarenhet av branschen har vi byggt upp ett stort nätverk av kandidater, konsulter och kunder. Vi hjälper även våra kunder i strategiska frågor kring försäljning och ledarskap.

För oss är långsiktighet och förtroende viktigt. I våra uppdrag har vi alltid kunden och kandidatens bästa för våra ögon och vi gör allt för att du som kund och kandidat ska känna dig trygg med vår kompetens, styrka i leverans och att vi har förstått ditt behov. Våra kunder och kandidater värdesätter vårt engagemang och den personliga service vi ger.

Löneadministör Payroll Lönehandläggare Lön
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Nordic Capital is a leading private equity investor in the Nordic region with a resolute commitment to creating stronger, sustainable businesses through operational improvement and transformative growth. Nordic Capital focuses on selected regions and sectors where it has deep experience and a proven track record. Core sectors are Healthcare, Technology & Payments, Financial Services, Industrial Goods & Services and Consumer & Retail, and key regions are the Nordics, Northern Europe, and globally for Healthcare. Since inception in 1989, Nordic Capital has invested EUR 13 billion in over 100 investments. The most recent fund is Nordic Capital Fund IX with EUR 4.3 billion in committed capital, principally provided by international institutional investors such as pension funds. The Nordic Capital Funds and vehicles are based in Jersey and are advised by advisory entities, which are based in Sweden, Denmark, Finland, Norway, Germany, UK and the US. For further information about Nordic Capital, please visit www.nordiccapital.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler jobb från Nordic Capital tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga