OBOS Nya Hem · Publicerad 5 mars 2021

Brinner du för redovisning? Vill du få en unik möjlighet att vara på en spännande resa? OBOS Nya Hem söker nu en erfaren Redovisningschef som vill vara med och starta upp OBOS Nya Hem. Bolaget är i uppstartsfas och tjänsten är en nyckelroll inom bolaget.

Vad kan OBOS Nya Hem erbjuda dig?
OBOS är en av Nordens och Sveriges största bostadsutvecklare. Koncernen har ca 2 600 anställda. Under 2019 sålde OBOS 3 400 bostäder i Sverige och Norge, och under de kommande åren kommer koncernen att växa ytterligare. OBOS koncernen lanserade i 2020 sin storstadssatsning i Sverige med bolaget OBOS Nya Hem. Strategin for bolaget är att innan 2026 sälja 1 000 bostäder årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om rollen
Som Redovisningschef är du operativ och har det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och utveckla funktionen. Du har en nyckelroll i bolaget och får möjligheten att från start vara med och sätta processer och rutiner för ekonomifunktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen och har ansvar för att konsolidera OBOS Nya Hem Groups bokslut. I rollen har du även ansvar du för projektredovisning, successiv vinstavräkning och är delaktig och bistår vid fastighetsförvärv. Du leder och driver utredningsfrågor inom moms, skatt, intern kontroll och redovisningsprinciper. Rollen innebär många kontaktytor inom organisation både i Norge och Sverige där det krävs ett kommunikativt och pedagogiskt förhållningssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för redovisningen och koncernredovisning för OBOS Nya Hem Group.
 • Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut inklusive rapportering och konsolidering
 • Ansvar för upprättande av årsredovisning og deklarationer
 • Ansvar för projektredovisning och successiv vinstavräkning
 • Implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
 • Leda och driva utredningsfrågor inom ansvarsområdet (intern kontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper m.m.)
 • Övergripande ansvar för rapportering av skatter och moms
 • Proaktivt identifiera, driva och utveckla samt implementera förändringsprojekt
 • Superuser för Dynamics 365
 • Delaktig i och bistå med hjälp vid fastighets- och markförvärv
 • Ansvara för och deltaga i olika större planerade projekt samt diverse ADHOC projekt
 • Bostadsrättsföreningar
Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning och rapportering. Vidare har du erfarenhet av koncernredovisning och IFRS samt är van att utveckla arbetssätt, processer och rutiner. Du är systemintresserad och behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Erfarenhet från bygg och/eller fastighetsbranschen är starkt meriterande liksom erfarenhet av bostadsrättsekonomi.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är analytisk, systematisk och positiv. Vidare är du noggrann, kvalitetsmedveten, kommunikativ och pedagogisk. Du trivs i en föränderlig miljö, är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar OBOS Nya Hem med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
OBOS är en av Nordens och Sveriges största bostadsutvecklare. Koncernen har ca 2 600 ansatte. Under 2019 sålde OBOS 3 400 bostäder i Sverige och Norge, och under de kommande åren kommer koncernen att växa ytterligare. OBOS koncernen lanserade i 2020 sin storstadssatsning i Sverige med bolaget OBOS Nya Hem. Strategin är att innan 2026 sälja 1 000 bostäder årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga