OKQ8 AB · Publicerad 19 sept

Du kliver in på kontoret på Sveavägen 155 och välkomnas av din närmsta chef Johan som visar dig runt i de ljusa och nyrenoverade lokalerna och i den aktivitetsbaserade miljön. Du är här idag för att du lockades av möjligheterna att få vara med och göra skillnad och kunna påverka utvecklingen i din roll. Du gläds nu av detta nästa steg att få ett helhetsansvar för skattejuridiska frågor i Sverige och Danmark och bli en nyckelfunktion med denna kunskap på OKQ8 Scandinavia. ”Ett mycket roligt bolag för den som är genuint intresserad av moms- och skattefrågor med många möjligheter att fördjupa sin kunskap och utveckla sin personliga förmåga”, sa Johan på ert första möte.

Redan på ditt första möte med Johan beskrev han att ingen dag är den andra lik. Du får möjlighet att arbeta riktigt nära affären, bland annat genom arbetet med att besvara löpande frågor från verksamheten, att utbilda kollegor samt inte minst att vara med och sätta processer och rutiner för skattefunktionen. Ett arbete som pågår redan idag men som behöver vidareutvecklas av dig.

Nu ser du fram emot att sätta dig in i de olika affärsmodellerna, affärssystemen och de olika projekten som spänner över hela verksamheten från t.ex. detaljhandel, bränsledepåer, produktutveckling, nyetablering och bank. Du uppskattar att OKQ8 Scandinavia är en platt organisation som präglas av öppenhet och ärlighet samt kundfokus, vilket gör att det är lätt att föra en dialog med alla, såväl kollegor som ledningen. Att rollen är otroligt uppskattad av dina medarbetare gör ditt arbete ännu mera värdefullt för dig. Du fick mycket information bara genom att läsa på deras hemsida: https://www.okq8.se/om-okq8/

Förutom alla dina kontaktytor ute i verksamheten har du en duktig lobbyist som kollega, där du får möjlighet att vara med och påverka på lång sikt hur lagstiftning ska utformas. Du har en nära dialog med den juridiska avdelningen och duktiga redovisare samt specialister hos OKQ8 Scandinavias eget Shared Service Center som finns i Västerås och i Köpenhamn. Rollen som skattespecialist ingår i Group Accounting i OKQ8 Scandinavias Finansdivision.

Som skattespecialist kommer du till att arbeta med koncernens skattejuridiska frågor med fokus på moms och punktskatter. Du kommer säkerställa att svensk och dansk lagstiftning efterlevs, vara involverad i miljöpolitiska beslut gällande beskattning samt hur detta påverkar branschen generellt och särskilt hur det påverkar OKQ8 Scandinavia. Vi ser därför att du ha en gedigen erfarenhet av främst indirekt skatt.

Magnus, som hade denna roll tidigare, berättar att han under sin tid på OKQ8 Scandinavia fått en fantastisk personlig utveckling där han fått ta ett stort ansvar och varit den som folk vänder sig till. Något du nu ser fram emot med spänning och ödmjukhet.

Är det här din första dag? Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar OKQ8 Scandinavia med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Malin Vindenberg, 0790-779 910 på Clarify.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Skatt