Oddwork · Publicerad 3 nov 2021

Vi är MTR Nordic - tågbolaget med höga ambitioner som sätter samhället i rullning. Sedan starten i Sverige 2009 har vi utvecklat och byggt tunnelbanor, pendeltåg och snabbtåg för smidiga resor med hög punktlighet. Tillsammans med 57 000 medarbetare och 12,6 miljoner genomförda resor varje vardag, är vi idag ett av världens ledande järnvägsföretag. Och vårt fokus är tydligt. Vi ska fortsätta det vi har påbörjat: att länka samman och utveckla hållbara samhällen med innovationskraft och omsorgsfull service. Just nu har vi siktet inställt mot destination expansion och letar därför, tillsammans med Oddwork, efter dig som brinner för IT-arkitektur - närmare bestämt en Lösningsarkitekt designad att finna hållbara svar på tekniska utmaningar!

Som Lösningsarkitekt
Hos oss kommer du att ta platsen i loket för våra IT-lösningar och realiseringen av IT-strategin. Tillsammans med dina två Lösningsarkitektkollegor, kommer du att ansvara för att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar genom att beskriva, visualisera, analysera och bedöma olika realiseringsalternativ. Dessutom kommer du att genomföra förstudier, leda tekniska utredningar samt säkerställa att målarkitektur, styrande principer och riktlinjer efterlevs och utvecklas. Som en del av arkitektgruppen kommer du även att vara en viktig kugge i hjulet för vårt arbete med Enterprise arkitektur.

Vi söker dig som...
...skulle beskriva dig själv som en generalist snarare än en specialist. Vi tror att du är en person som får saker att hända och har förmågan att röra dig mellan helhet och detalj. Med ditt analytiska arbetssätt och nyfikenhet som bränsle, tuffar du med smidighet fram mellan teknik och verksamhet när du anpassar kommunikationen till dina kollegor efter teknisk kunskapsnivå. Därtill har du en positiv och pedagogisk approach och trivs med många kontaktytor. Kreativa lösningar? Dem levererar du som på räls!

Våra önskemål till dig
 • Akademisk examen inom data-/systemvetenskap eller liknande
 • Flerårig erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt
 • God förståelse av projekt- och utvecklingsmetodik
 • Erfarenhet av molnplattformar som Azure är mycket meriterande
Varför MTR Nordic? Vill du göra skillnad i människors vardag och samhället omkring oss? Då tror vi att MTR Nordic kan vara platsen för dig! Med ambitionerna att vara Nordens ledande tågbolag och en arbetsgivare känd för sitt goda ledarskap, samarbetar vi för att hitta nya lösningar som utvecklar oss och samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Är du redo att hoppa på tåget och bli en av oss? I så fall vill vi välkomna dig ombord på MTR Nordic.

START Enligt överenskommelse
PLATS
Stockholm
OMFATTNING
Heltid
LÖN
Fast lön
KONTAKT
Senior Talent Manager Madeleine Linge, madeleine.linge@oddwork.se (för frågor om tjänsten, ej ansökningar)
SISTA ANSÖKNINGSDATUM
2021-12-03

Är du vår nästa medarbetare? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Skicka den så snart som möjligt då platsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi hörs!

Vi på Oddwork är övertygade om att världen blir en bättre plats när alla vågar och kan följa sina drömmar. Genom att hjälpa organisationer att skapa ärliga och transparenta företagskulturer och talanger att nå sina mål, jobbar vi mot drömmen - varje dag. Vi är här för att revolutionera vår bransch, för att matcha talang med företagskultur och för att stärka organisationers arbetsgivarvarumärken. Det betyder att vi aktivt jobbar med att inkludera alla i våra rekryteringsprocesser för att spegla samhället på ett rättvist sätt. Därför vill vi uppmana dig som kanske inte tänkt söka detta jobb att ändå göra det. Skicka in din ansökan, bredda vår kompetens och bidra med dina erfarenheter och din expertis. För oss är det självklart att det är när rätt personlighet möter rätt företag som magi uppstår. Välkommen in i Oddworks värld genom att klicka här.

   + Läs mer om jobbet
   Om företaget
   Vi är här för att revolutionera vår bransch, för att matcha talang med företagskultur och för att stärka organisationers arbetsgivarvarumärken. Vi på Oddwork är övertygade om att världen blir en bättre plats när alla vågar och kan följa sina drömmar. Genom att hjälpa organisationer att skapa ärliga och transparenta företagskulturer och hjälpa talanger mot sina mål jobbar vi mot drömmen - varje dag. För oss är det självklart att det är när rätt personlighet möter rätt företag som magi uppstår. Välkommen in i Oddworks värld genom att klicka här.
   + Läs mer om företaget
   Sista ansökningsdag
   3 dec 2021
   Omfattning
   Heltid
   Antal Tjänster
   1
   Yrkesområde
   Data & IT
   Underkategori
   IT-Arkitektur
   Visa var

   Inga fler liknande jobb tillgängliga