Ogunsen Executive Search · Publicerad 5 nov 2020

Första AP-fonden är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta bufferten i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av cirka 355 miljarder kronor vid halvårsskiftet 2020 i en portfölj bestående av aktier, räntebärande värdepapper, fastigheter, infrastruktur, riskkapitalfonder och hedgefonder. Ungefär 60 procent av portföljen är investerad utomlands. Fonden investerar långsiktigt och hållbart med mål att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension för nuvarande och framtida pensionärer genom väl avvägda finansiella risker. Första AP-fonden är en arbetsplats där ansvarstagande, samarbetsförmåga och en lösningsorienterad inställning värderas högt.

Läs mer på www.ap1.se

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta nära verksamheten som jurist i enheten Juridik och rapportera till chefsjuristen.

Enheten Juridik arbetar brett med alla juridiska frågeställningar inom Första AP-fonden. Arbetet består till stor del av juridik med direkt koppling till investeringsverksamheten, såsom arbete med avtal inom områdena riskkapitalfonder, fastigheter, hedgefonder, infrastruktur och derivat. Därutöver tillkommer avtal avseende finansiell infrastruktur, IT-lösningar och skatterättsliga frågor. Eftersom Första AP-fonden är en myndighet arbetar enheten även med offentligrättsliga frågor såsom offentlig upphandling och utlämnande av allmän handling.

Vi söker en jurist vars primära arbetsuppgifter kommer att vara att granska, förhandla och i övrigt agera rådgivande till verksamheten avseende derivatavtal (ISDA, CDS, repoavtal etc). I rollen ingår, utöver arbete med derivatavtal, även motsvarande arbete med övriga investeringsavtal och arbete med övriga på Första AP-fonden förekommande juridiska frågor.

Vem är du

Du har en svensk juridisk högskoleexamen eller motsvarande juristutbildning. Du har cirka 7-10 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå eller arbete på finansiellt institut, fondbolag eller motsvarande inom relevanta rättsområden.

Du är van vid att självständigt driva juridiska frågor samt förhandla avtal. Du har en vilja att ta dig an nya utmaningar samt lära dig nya juridiska frågeställningar. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, strukturerat, noggrant och flexibelt. Som person har du gott omdöme, hög integritet och en god kommunikativ förmåga. Du är duktig på att prioritera och levererar med hög kvalitet. Du löser problem på ett effektivt sätt i samarbete med andra. Du är en lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AP1 med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Ogunsen, Seniorkonsult Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga