Ogunsen Executive Search · Publicerad 9 nov 2021

Är du en erfaren mervärdesskattespecialist med hög drivkraft som vill utvecklas inom en global organisation? Vill du bidra i en roll hos ett företag som gör skillnad i samhället och vardagen? Till våra koncernfunktioner på Lantmännen söker vi nu en Indirect Tax Manager.

Rollbeskrivning

Som Group Indirect Tax Manager är du globalt ansvarig för koncernens indirekta skatter såsom mervärdesskatt och punktskatt. Rollen är internationell och fokuserar på övergripande och strategiska frågor i syfte att indirekta skatter hanteras på ett effektivt och strukturerat sätt för att maximera koncernens resultat. Du är en del av ett skatteteam om fem personer med globalt ansvar som specialiserade inom inkomstskatt, transfer pricing, moms, indirekta skatter och tull.

I din roll driver du arbetet självständigt genom att ta fram strategier, policys och riktlinjer inom idet indirekta skatteområdet för hela koncernen. Du bevakar ny lagstiftning och analyserar dess inverkan och risker i skattehänseende för koncernens verksamhet. Du bistår och vägleder organisationen med din expertkunskap. Du agerar i nära samarbete med koncernens olika affärsenheter och säkerställer att skatter hanteras på ett effektivt sätt i samband med större transaktioner, förvärv eller avyttring av verksamheter samt i större försäljnings- och inköpsflöden.

Utöver detta förväntas du även bygga nätverk och delta i externa sammanhang och forum för att tillvarata koncernens intressen. I denna roll får du insikt i hela Lantmännens verksamhet i 20 länder som inkluderar hela värdekedjan från lantbruk, maskiner, bioenergi till mat och fastigheter.

Rollen är placerad på Lantmännens huvudkontor i Stockholm och du rapporterar direkt till Director Group Tax.

Din bakgrund

Vi söker dig som är Jur. Kand. eller motsvarande med inriktning skattejuridik. Vi tror att du har minst 10 års erfarenhet av nationella och internationella mervärdesskattefrågor från skatteavdelning på större bolag eller revisionsbyrå, gärna kompletterad mer erfarenhet från Skatteverket.

Via denna erfarenhet har du mycket goda kunskaper inom EU rätt samt svenska och internationella mervärdesskattefrågor samt punktskatter. Du har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Rollen kräver god pedagogisk och kommunikativ förmåga att förklara komplicerade skattefrågor för olika delar av organisationen. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att leda projekt och har ett affärsorienterat arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lantmännen med Ogunsen Executive Search. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren 070 471 59 03. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt enligt GDPR.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 jan 2022
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Underkategori
Affärsjuridik
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga