Ogunsen Executive Search · Publicerad 10 nov 2020

Polhem Infra är ett bolag som investerar i och förvaltar infrastrukturtillgångar. Polhem Infra är en mycket långsiktig aktiv ägare som ska skapa värden över tid för svenska pensionärer. Bolaget grundades 2019 och ägs gemensamt av AP-fonderna Första AP-fonden, Tredje AP-fonden och Fjärde AP-fonden. Inriktningen är direktinvesteringar i onoterade svenska bolag med infrastrukturkaraktär inom den privata och offentliga sektorn.

Verksamheterna ska bedriva eller tillhandahålla samhällsnyttiga tjänster och tillgångar såsom exempelvis förnyelsebar kraftproduktion, energilagring, energidistribution och digital infrastruktur.

Vårt mål är att Polhem Infra ska bli en prioriterad partner för både offentliga och privata aktörer som investerar i och förvaltar tillgångar inom infrastruktur och som har fokus på hållbar samhällsutveckling - socialt, miljömässigt och ekonomiskt. Läs mer på www.polheminfra.se

Rollbeskrivning

Som Finance Manager på Polhem Infra får du vara med och bygga ekonomi- och förvaltningsfunktionen i ett nystartat investeringsbolag. Rollen innebär ett brett ansvar för ekonomistyrning, uppföljning och rapportering av Polhem Infra och dess investeringar. Du ansvarar för kontakt och styrning av extern redovisningsbyrå, månadsrapportering till styrelse samt finansiell kommunikation och rapportering till ägarna. Vidare ansvarar du för budget, uppföljning, årsredovisning och revision. Du kommer även att hålla i bolagsadministration och hantering av inköp och avtal.

En viktig del av rollen som Finance Manager innefattar styrning och uppföljning av Polhem Infras innehav tillsammans med ansvarig Investment Manager. Tillsammans utvecklar ni en förvaltningsmodell för värdering och finansiell uppföljning.

Bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och redovisning kompletterad med t ex erfarenhet från revision, redovisning eller annan relevant operativ erfarenhet. Du har en gedigen erfarenhet av brett ekonomiarbete i en liknande roll. Du är en självgående person med en förmåga att självständigt utveckla och driva en mindre ekonomifunktion samtidigt som du förväntas kunna aktivt driva och vara del av den finansiella uppföljningen rörande bolagets innehav. Det är positivt om du arbetat på bolag inom finans eller investeringar och har god kännedom om värderingar av innehav.

För att trivas och lyckas väl i rollen har du har en vilja att ta dig an nya utmaningar och bygga upp en ny verksamhet. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta strukturerat, noggrant och flexibelt. Som person har du gott omdöme, hög integritet och en god kommunikativ förmåga. Du är duktig på att prioritera och levererar med hög kvalitet. Du är en lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Polhem Infra med Ogunsen Executive Search. Välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast den 4 december, 2020. Vänligen notera att vi i enlighet med GDPR ej tar emot ansökningar eller CV via e-post. Skicka in din ansökan via www.ogunsen.se och klicka på publika uppdrag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 dec 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga