Op5 ab · Publicerad 10 feb

Vill du bli en del av ett familjärt bolag där du får utgöra en viktig roll i att säkerställa redovisningsprocesser och bokslut? Lockar det dig att det finns en internationell närvaro som höjer komplexiteten i verksamheten? Vi rekryterar för OP5s räkning en redovisningsansvarig som ska arbeta nära CFO på OP5s ekonomiavdelning. Som redovisningsansvarig kommer du att arbeta med månads- och årsbokslut, löpande redovisning och avstämningar. Du kommer att ansvara för att utveckla rutiner och arbetsprocesser inom redovisning och rapporteringsflöden samt hantera konsolidering mot ägargruppen ITRS Group. OP5 utvecklar och levererar lösningar för övervakning och kontroll av IT-infrastruktur samt lösningar för analys av IT-relaterade nyckeltal. Som redovisningsansvarig sitter du i OP5s lokaler i Kista och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Ansvara för månads- och årsbokslut
 • Löpande redovisning och kundreskontra
 • Årsredovisning
 • Avstämningar och betalningar
 • Koncernredovisning och konsolidering
 • Utveckla nya arbetsrutiner
 • Agera som kontaktperson mot externa ekonomi- och lönebyråer
Kvalifikationer och erfarenhet

Du har en yrkesutbildning eller högskolebakgrund inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat med bokslutsarbete samt redovisningsprocess från ax till limpa. Du är trygg i löpande redovisning och har arbetat med årsredovisningsfrågor. Du har tidigare erfarenhet av att ha hanterat flera legala bolag/enheter under ett bokslutsförfarande och van att hålla flera bollar i luften samtidigt. Det är meriterande, men inget krav att du tidigare har kommit i kontakt med konsolidering och koncernredovisning i en tidigare tjänst. Det är fördelaktigt om du arbetat i internationella bolag tidigare och kommit i kontakt med rapportering mot ett utländskt moderbolag. Du är van att arbeta i system och om du tidigare har arbetat i Visma är det en bonus. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att passa som redovisningsansvarig hos OP5 är det viktigt att du är noggrann som person och ansvarstagande. Du vill gärna nå i mål med dina arbetsuppgifter och är lösningsfokuserad. Vidare trivs du att arbeta i mindre team och kan självständigt planera ditt arbete och prioritera din arbetsinsats. Du tycker om att hitta lösningar som skapar effektivare arbetsflöden och rutiner. Du kommer om att få använda din analytiska förmåga och kan tycka om utmaningen när komplexiteten stegvis ökas i ditt arbete. Du trivs i en arbetskultur där det är ett öppet och vänligt klimat mellan kollegor.

Placeringsort: Stockholm

Om OP5

OP5 utvecklar samt levererar lösningar för övervakning och kontroll av IT-infrastruktur samt lösningar för analys av mätvärden, tidsserier och loggad information som sätter IT-relaterade nyckeltal och mål i ett affärsmässigt sammanhang. OP5s vision är att kunna hjälpa sina kunder att lösa IT-relaterade innan de ens uppkommit. Genom att inte bara kunna beskriva IT-infrastrukturen och händelser inom den, men också kunna förutsäga och i förlängningen föreskriva åtgärder för framtida utmaningar för IT-miljön, blir OP5 en relevant partner inom dynamisk och mjukvarudefinierad IT.

OP5 har en industriledande kundnöjdhet och kundlojalitet, som skapats genom en ömsesidig och upparbetad tillit mellan OP5 och både partners och kunder. Detta reflekteras i uppskattade värdeord som ärlighet, laganda, öppenhet och förtroende, vilka är grundstenar i OP5s företagskultur. Läs mer om oss på www.op5.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar OP5 med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen in med din ansökan!

Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, Financial manager, Finance manager, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist, finansiell controllerAccountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, Financial manager, Finance manager, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist, finansiell controller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom