Poolia Engineering · Publicerad 16 okt

För kunds räkning söker vi nu en arbetsmiljöingenjör som ska ansvara för Hälsa Säkerhet och Miljö (HSE) inom ett stort projekt. Vår kund har verksamhet inom tung industri i södra Stockholm. Det kan finnas viss flexibilitet runt upplägget men uppdraget förväntas starta i december 2017 med 50% omfattning fram till juli 2018 och därefter 100% till maj 2019.
Vi söker dig som är arbetsmiljöingenjör och har erfarenhet av processindustrin och specifikt installationsarbeten.

Vi intervjuar och presenterar löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag.
Sökord: HSE, HSE Manager, Hälsa Säkerhet och Miljö.

Arbetsuppgifter

Vår kund planerar under 2019 ett driftstopp, för att utföra service och underhållsarbeten. Detta är ett stort projekt och förberedelserna börjar redan nu.
Som HSE- manager och arbetsmiljöingenjör för projektet har du ansvar för att driftstoppet förbereds och genomförs på ett sådant sätt att inga skador uppstår på person, miljö eller utrustning.
Viktigt är också att driftstoppet kan genomföras på ett så smidigt sätt som möjligt, utan förseningar eller avbrott. Som HSE-Manager ansvarar du för att ta fram rutiner och regler som möjliggör detta.
Inom ramen för förberedelserna för driftstoppet ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
 • Säkerställa att risker förebyggs genom att organisera analyser av utföranderisker
 • Säkerställa att arbetstillstånd innehåller relevanta risker genom att gå igenom risker listade i dessa med respektive utförandeansvarig.
 • Säkerställa att material som behövs för att förebygga risker införskaffas genom att definiera och beställa detta.
 • Säkerställa att risker beaktas vid planering av genomförandet av driftstoppet genom att delta i planeringsarbetet.
 • Arbetsmiljöplan revideras och kontrollera att samtliga entreprenörer tagit del av dess innehåll.
 • Leda riskanalyser med entreprenörer och hantera HSE-avvikelser
 • Säkerställa att räddningsplaner finns på plats i det fall som det är applicerbart
 • Tillsammans med HSE-avdelning på företaget gå igenom säkerhetsföreskrifter och fastslå om det är något i dessa som behöver omarbetas.
 • Ta fram HSE-relaterat utbildningsmaterial och genomföra HSE-utbildningar.
 • Ansvarig samordnare enligt AML, BAS P och U
Inom ramen för utförandet av driftstoppet ingår följande arbetsuppgifter:
 • Organisera skyddsronder tillsammans med intressenter
 • Organisera löpande kontroller i fält för att säkerställa att ordning råder i arbetsområdet
 • Organisera dagliga HSE-möten och protokollförd tillsyn av arbetsplatsen. För att samordna säkerheten på arbetsplatsen
 • Följa upp och se till att statistik förs över HSE relaterade avvikelser.
Som HSE-manager har du även ansvar för att tillse att HSE teamet arbetar effektivt genom att styra arbetsuppgifter och se till att utmaningar som uppstår blir lösta snabbt.

Utbildning/erfarenhet

Vi letar efter dig som är van att arbeta som riskanalysledare och kan arbeta som BAS U/ BAS P. Du har mångårig erfarenhet av installationsarbete och har du erfarenhet från processindustrin och i synnerhet petrokemisk industri är det mycket meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av OHSAS 1800 eller motsvarande ledningssystem för arbetsmiljö. Du att tycker om att arbeta tvärfunktionellt och har lätt att skapa och bibehålla affärsmässiga relationer med olika personligheter. Vidare har du vana av att leda mindre grupper av medarbetare och ett genuint maskin-/teknikintresse. Du känner dig trygg med riskidentifiering och är väl förtrogen med arbetsmiljöregler.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som är ingenjör eller har en teknisk bakgrund. Våra uppdragsgivare finns inom miljö-, energi-, skogs-, fordons-, läkemedels-, livsmedels-, process- och produktionsindustrin. Oavsett om du vill arbeta på ett stort eller litet företag, inom privat eller offentlig sektor, så har vi en tjänst för dig. Vi förenar människor och teknik!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 nov
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Rekryteringen hanteras av
Poolia