Poolia Life Science · Publicerad Igår 00:00

Till Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi) QA International Manufacturing söker vi nu en konsult för ett uppdrag som Quality Assurance Officer. Uppdraget förväntas starta inom kort och pågå till juni 2017.

Arbetsplatsen är placerad i Hornsberg, Stockholm. Urval och intervjuer sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Observera att det kan finnas möjlighet att jobba deltid på uppdraget (ca 3 dagar i veckan).

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som konsult i teamet som arbetar som direkt stöd till tillverkningen. Gruppen arbetar bland annat med kvalitetssäkring, kvalitetskontroll inklusive Qualified Person, certifiering samt distribution av API (Active Pharmaceutical Ingredient) och produkt både för kommersiellt bruk och kliniska prövningar.

Du kommer själv att driva och ansvara för dina egna uppgifter. Rollen innebär att du tillsammans med övriga medlemmar i teamet kommer utveckla och bevaka kvalitetsnivå och kvalitetssystem inom Sobi.

I rollen ingår även:
  • granska och godkänna tillverkningsdokumentation
  • vara rådgivare i kvalitetsfrågor
  • delta i projekt som QA representant
  • utfärda samt godkänna kvalitetsrelaterade dokument såsom tex, SOP:ar och rapporter
  • beroende på tidigare erfarenheter kan även godkännande av ändringsärenden och validerings/ kvalificeringsdokumentation bli aktuellt.
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom kemi eller biokemi. Du har minst 2 års arbetserfarenhet från läkemedelstillverkning och har arbetat några år inom QA eller liknande befattning.

Vidare är följande erfarenhet mycket meriterande:
  • kommersiell tillverkning med biotekniska tillverkningsprocesser
  • erfarenhet av analyser inom biokemi/kemi
  • tidigare erfarenhet av granskning av batchdokumentation
  • arbetat med kvalificering och validering inom läkemedelsindustrin.
Som person är du lyhörd, kommunikativ och har hög integritet. Du är självgående och har lätt för att planera och organisera ditt arbete samt van att hantera olika kontaktytor. Vi ser även att du som söker är engagerad och ansvarstagande och har lätt för att sätta dig in i nya situationer.

Andra personliga egenskaper som vi värdesätter är: flexibilitet, beslutsamhet, samarbetsförmåga och att kunna arbeta självständigt.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och life scienceföretag. Så, vare sig du är intresserad av forskning, Regulatory Affairs, Quality Assurance, miljö- och kvalitetskontroll, marknad och försäljning eller bara önskar ett karriärbyte, har vi en tjänst för dig.

I detta konsultuppdrag är Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) vår kund och nedan kan du läsa deras företagsbeskrivning: Sobi™ är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Intäkterna uppgick 2015 till 3,2 miljarder kronor och antalet anställda var cirka 700. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm. Ytterligare information finns på www.sobi.com.
+ Läs mer om företaget