Poolia · Publicerad 7 sept

Poolia söker nu en Senior Financial Controllers för uppdrag hos Vattenfall på deras huvudkontor i Arenastaden i Solna. Detta är ett heltidsuppdrag som förväntas börja 1 oktober och pågå till och med Januari 2019. Du kommer att vara anställd hos oss på Poolia och uthyrd till Vattenfall. Varmt välkommen med din ansökan redan i dag. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

Arbetsuppgifter

Som Senior Financial Controller kommer ditt huvudsyfte att vara att tillhandahålla finansiella rapporteringstjänster och datakompetens för komplexa portföljer inom BA, genomföra konsoliderad rapportering och supportprognoser och planeringsprocesser. Du kommer att vara ansvarig för att skapa ett välfungerande samarbete mellan Financial Control och andra FBS-avdelningar samt Business på operativ nivå samt optimera gränssnittet och hantera förändringar som drivs från både FBS och Business.
De arbetsuppgifter och ansvarområden som kommer att ingå i rollen är bland annat följande:
  • Leverera och presentera BA /BU/ subBU rapportering inklusive beskrivande analys och uppmärksamma ledningen på relevanta beslutsämnen.
  • Initiera och leda utvecklingsprojekt inom FBS
  • Ansvarig för att övervaka datakvaliteten
  • Vidareutveckla och implementera Finansiell modell
  • Koordinera och exekvera avgiftsbelopp och överföra prissättning enligt koncernskatteinstruktioner.
  • Stöd i prognos- och planeringsprocesser enligt överenskomna gränssnitt.
Utbildning/ Erfarenhet

Här krävs det universitetsutbildning med kandidatexamen i ekonomi, företagsekonomi eller likvärdigt. Du har erfarenhet av arbete med såväl finansiell analys som koncernfinansiella processer och rapporteringssystem som exempelvis Cognos. Du har även god förståelse för intern och extern utveckling och trender i finansiell kontroll.
Vidare har du omfattande och relevant erfarenhet av att arbeta med finansiell kontroll i en internationell miljö. Erfarenhet av ledande projekt och förändringsledning och god förståelse för Vattenfalls finansiella styrmodell, styrningsstruktur och redovisningsregler.
Du har en mycket god analytisk förmåga, utmärkt kompetens i ledningsrapportering samt hanterar det engelska språket flytande i både tal och skrift.

Högst meriterande för denna tjänst är förståelse för finansiella instrument, derivat och tillämpning av gällande redovisningsstandarder samt erfarenhet från controlling, affärsutveckling eller analys av energibranschen.

Som person har du ett proaktivt tillvägagångssätt. Du arbetar strukturerat och effektivt även under perioder med hög arbetsbelastning och är van att arbeta mot tighta deadlines. Vi tror även att du är kommunikativ och driven, målinriktad och initiativtagande samt en team player i alla lägen.

Om Poolia

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga