Post- och telestyrelsen PTS · Publicerad 3 okt

Är du en hejare på att skapa nätverk och har erfarenhet av EU-arbete? Är du dessutom en van processledare som tycker om att arbeta i projekt? Som internationell samordnare på PTS kommer du ha möjligheten att påverka på europeisk och global nivå. Låter det spännande? Fortsätt att läsa.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS stab söker nu en internationell samordnare till enheten för internationell samordning.

Vad ska jag arbeta med?

Som internationell samordnare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att delta och leda processer och projekt inom ramen för PTS arbete med förändringar i EU-regelverket. Du är också involverad i PTS arbete med globala organisationer, såsom Internationella Teleunionen (ITU) samt andra internationella organisationer som PTS bevakar.

Fokus för arbetet är internationellt men det mesta av arbetet sker på plats på PTS. En viktig del i enhetens arbete är att bygga relationer med olika delar av myndigheten för att förstå hur enheten på bästa sätt kan stödja i det internationella arbetet.

En viktig del i arbetet är stödet till generaldirektören och ledningsgruppen i det internationella arbetet samt samverkan med externa aktörer.

I rollen arbetar du processorienterat och du kan komma att arbeta med de flesta förekommande frågorna på enheten.

Vem söker vi?

Vi söker dig med:
  • relevant akademisk examen, exempelvis inom juridik, ekonomi eller liknande
  • erfarenhet av projektledning eller liknande arbete
  • erfarenhet av processorienterat arbete
  • kunskap om EU:s beslutsprocesser
  • erfarenhet av EU-arbete exempelvis på EU-institution, Regeringskansliet eller vid myndighet
  • god förmåga att arbeta på svenska och engelska
Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av internationella förhandlingar och/eller tidigare har arbetat med it- eller telekommunikation. Vi ser också positivt på om du har andra språkkunskaper än svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten är det viktigt att du är kommunikativ och har en förmåga att skapa nätverk och samarbeta med andra eftersom du i rollen kommer ha många kontaktytor både internt och externt.

Som person tycker om att arbeta strukturerat och komma med egna initiativ. Du anser dig också vara flexibel och prestigelös, vilket är viktigt för att trivas i rollen.

Var på PTS ska jag jobba?

Enheten för internationell samordning består för närvarande av fem medarbetare. Enheten är placerad på GD-staben och ansvarar för att samordna myndighetens samtliga internationella frågor. Enheten ansvarar också för flera internationella processer. Det kan handla om allt från globala organisationer som ITU och OECD till arbete med internets styrning och globala utvecklingsfrågor.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Se filmen om PTS

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.sesenast 28 oktober 2018. Uppge diarienummer 18-11265 i ämnesraden.

För mer information kontakta enhetschef Ola Bergström, 08-678 58 77 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Post- och telestyrelsen PTS tillgängliga