Post- och telestyrelsen · Publicerad 20 sept 2021

Vi söker en jurist som vill arbeta för att skapa en väl fungerande telekommarknad genom att bidra till goda förutsättningar för konsumenterna. Tycker du om att arbeta i en föränderlig och komplex miljö där många sakfrågor styrs av det politiska läget så kan det vara dig vi söker!

På PTS bidrar du på ett tydligt sätt till att skapa samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som jurist är dina arbetsuppgifter att inom enhetens ansvarsområden bland annat:
  • göra utredningar och skriva rapporter eller beslut samt föredra ärenden/vägval
  • medverka i och leda projekt inom enhetens område
  • bedriva tillsyn
  • ge juridiskt och kommunikativt stöd till andra funktioner inom enheten och avdelningen
  • samverka med såväl interna som externa kontakter, såsom regeringskansliet och andra myndigheter, branschföreträdare, organisationer och olika typer av arbetsgrupper - såväl internationella, nationella som regionala - samt allmänheten
Vi söker dig med juristexamen och minst tre års kvalificerad arbetslivserfarenhet, gärna från domstol eller myndighet. Eftersom en stor del av tjänsterna innebär utredningsarbete, att skriva underlag och att ha kontakt med många olika aktörer behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete inom t.ex. telekom, konsumenträtt, integritetsfrågor och/eller statlig förvaltning. Likaså är det meriterande med god kunskap i förvaltningsrätt samt erfarenhet av att driva projekt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har en analytisk förmåga och kan se sakfrågor utifrån ett helhetsperspektiv. Dessutom är du lösningsorienterad och det är naturligt för dig att själv driva ditt arbete framåt.

Eftersom du kommer att ha många olika kontakter är det viktigt att du tycker om att arbeta tillsammans med andra och har mycket god samarbetsförmåga.

Om avdelningen/enheten
Digitaliseringen är en stor samhällsutmaning som medför att det i allt större utsträckning är nödvändigt för hushåll och företag att vara uppkopplade mot elektroniska kommunikationsnät. Trygga konsumenter som är väl informerade, kan dra nytta av marknadens utbud och har underlag för att kunna fatta välgrundade beslut är en förutsättning för digitaliseringen och för en välfungerande, effektiv marknad.

Mitt i den verkligheten befinner sig PTS och digitaliseringsavdelningen. En av avdelningens enheter är enheten för konsumenträttigheter, vars arbete går ut på att säkerställa att hushållens och företagens rättigheter och möjligheter på marknaden upprätthålls. Det görs bland annat genom utredningar, information, samverkan, tillsyn och föreskriftsreglering.

Enheten ansvarar för:
  • stora delar av myndighetens uppdrag i frågor om konsumenträttigheter och integritetsskydd
  • vidtagande av de åtgärder, inklusive handläggning av ansökningar om statsstöd, som krävs för att alla ska ha tillgång till telefoni och grundläggande internet
  • den funktion som handlägger allmänhetens kontakter med myndigheten i frågor om bredband och telefoni
Att jobba på PTS betyder att du får ett meningsfullt uppdrag till nytta för samhället, tillsammans med cirka 380 kompetenta kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats - att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Anställningen är tillsvidare med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2021.
För mer information kontakta tf. enhetschef Sally Stenberg på tel. 08-678 58 92. För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation Saco, maila till saco@pts.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 350 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik

Inga fler liknande jobb tillgängliga