Post- och telestyrelsen · Publicerad 8 okt 2021

Bred it-tekniker till avdelningen för verksamhetsutveckling

Vill du vara med och påverka hur PTS arbetar med att skapa, drifta och förvalta en it-miljö med hög säkerhet? Har du erfarenhet inom server och infrastrukturdrift och beskriver dig själv som lösningsorienterad och engagerad? Då kan du vara det tillskott vår enhet för it-drift behöver.

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som it-tekniker arbetar du brett inom ett tekniskt område där du hanterar flera system. Därför är det viktigt att du har en bred kunskap inom server och infrastrukturdrift. Inom ditt ansvarsområde ingår bl.a. drift av Windows Server, Exchange och AD. Du kommer även tillsammans med en kollega ansvara för våran SCCM plattform, där du jobbar med att utveckla och förbättra våran patchantering av såväl klienter som servrar.

I arbetet hanterar du daglig drift och proaktivt underhåll vilket bl.a. innebär incident- och ärendehantering. Du hanterar backup och restore, felsökning, konfigurering, planering och dokumentation.

På PTS har vi ett högt säkerhetstänkande och det genomsyrar därför allt du gör i rollen som it-tekniker.

För oss är det viktigt att vi kontinuerligt arbetar med att förädla våra arbetsprocesser och därför delar vi med oss av vår expertis och sakkunskap till varandra. Du trivs också med att arbeta i en förändlig miljö.

Vi söker dig med:
  • eftergymnasial utbildning med inriktning mot it eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • mångårig erfarenhet inom server och infrastukturdrift
  • dokumenterad erfarenhet av drift av Windows Server, AD, Exchange och SCCM
  • kunskaper i skriptning och automatisering
  • god kännedom om VMware
  • god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska
Det är meriterande om du har erfarenhet av MDM/EMM-lösningar, PKI och/eller DevOps. Vi ser också positivt på om du är van att arbeta i SharePoint.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som it-tekniker är du lösningsorienterad och engagerad i det du gör och ansvarar för. Du är strukturerad och trivs med ansvar. Du anser dig också vara kommunikativ och trivs att arbeta tillsammans med andra.

Avdelningen för verksamhetsutveckling

Avdelningen samordnar och integrerar myndighetens alla frågor om verksamhetsutveckling och digitalisering. Avdelningen består av enheterna processutveckling, it-utveckling, samt it-drift.

Enheten för it-drift samlar ansvaret för PTS it-drift, it-stöd och it-säkerhet. Enheten ansvarar även för att tillsammans med enheten för it-utveckling samordna, planera och driva PTS strategiska it-utveckling. Digitaliseringsarbetet är i fokus och vi har som ambition att kunna utnyttja framtidens teknologier för att på bästa sätt utveckla verksamheten. Då myndighetens ansvarsområde är brett har PTS en stor mängd olika e-tjänster, flera webbplatser och verksamhetssystem baserade på såväl standardsystem som egenutvecklade lösningar.

Att arbeta på PTS:

Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 350 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner - att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1-3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Välkommen med din ansökan senast 17 oktober.

För mer information kontakta enhetschef Johan Palén på tel. 08-678 57 07 eller HR-specialist Camilla Denijs på 08-678 58 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 350 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 okt 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-tekniker

Inga fler liknande jobb tillgängliga