Post- och telestyrelsen · Publicerad 12 feb 2021

Vill vara med och driva PTS förändringsresa? Har du chefserfarenhet, är lösningsorienterad, har lätt för att anta ett helhetsperspektiv och är orädd i din kommunikation? Då är du den enhetschef som PTS enhet för processutveckling behöver!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS avdelning för verksamhetsutveckling söker nu en enhetschef för en tillsvidareanställning.

Vad ska jag arbeta med?
Arbetet på enheten präglas av att PTS är inne i en intensiv period avseende myndighetens egna digitalisering. Äldre egenutvecklade IT-system ska successivt ersättas med nya standardsystem och ett processorienterat arbetssätt införs. Allt med syfte att med givna resurser höja kvaliteten i vårt arbete, lösa fler uppgifter på kortare tid och lösa allt svårare och mer komplexa uppgifter. Detta arbete drivs i hög grad av enheten för processutveckling. Enheten ansvarar även bland annat för myndighetens projektkontor och samordnar Agenda 2030-arbetet.

Som chef för enheten för processutveckling förväntas du leda, driva och fördela arbetet på enheten. Du kommer ha personal- och budgetansvar för ca sju medarbetare. Du ingår också i avdelningens ledningsgrupp som tillsammans driver mycket av PTS förändringsarbete.

Vem söker vi?
I rollen som enhetschef ingår en del operativt arbete utifrån enhetens ansvarsområden. Därför behöver du ha flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling.

Du behöver också ha:
  • erfarenhet av att leda större utvecklingsprojekt
  • erfarenhet av personalansvar
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
Meriterande för tjänsten är om du har kunskap om process- och informationsmodellering och/eller har erfarenhet av samordning av flera projekt, exempelvis genom ett projektkontor eller liknande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som enhetschef är det viktigt att du är utveckling- och lösningsorienterad. I din roll som chef har du en förmåga att skapa delaktighet och engagemang samt tycker om att arbeta mot uppsatta mål. Du skulle besrkiva dig själv som driven och resultatorienterad.

Var på PTS ska jag jobba?
Enheten för processutveckling är en av tre inom avdelningen för verksamhetsutveckling. De andra två enheterna är enheten för IT-utveckling respektive enheten för IT-drift. Avdelningen består av knappt trettio personer.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

För mer information kontakta avdelningschef Håkan Nyberg på telefonnummer 08-678 58 81 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga